Son 3 toplantıda gittiği artırımlarla faizi yüzde 25'e kadar çıkaran Merkez Bankası'ndan dikkat çeken bir enflasyon açıklaması geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, enflasyon ve faiz ile ilgili yeni yol haritasını açıkladı.

Kuyumculuk sektörü temsilcileri ile bir araya gelen Erkan, burada yaptığı konuşmada, enflasyonu düşürmek için adımlar atmaya devam edeceklerini söyledi. Erkan, "2024'te dezenflasyonun sürdürülebilir şekilde başlamasını sağlayacak zemini oluşturmak için Enflasyon Raporu toplantımızda kamuoyuyla paylaştığımız yol haritamızı kademeli ve kararlı adımlarla uygulamaya devam ediyoruz" dedi.

FAİZİ 8,5'TAN 25'E YÜKSELTMİŞTİ

Para Politikası Kurulu (PPK) Hafize Gaye Erkan'ın başkanlık ettiği ilk üç toplantıda politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını bin 650 baz puan artışla yüzde 8,5'ten yüzde 25'e yükseltmişti. PPK'nın karar metinlerinde kademeli ve kararlı parasal sıkılaştırma mesajları yer aldı.

Erkan, 27 Temmuz'da gerçekleştirilen Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısında, "Güçlü bir parasal sıkılaştırma sürecini haziran ayında başlattık. Bu sürecin, kademeli, dengeli ve istikrarlı olacağını vurguladık" ifadelerine yer vermişti.

Editör: Yadigar Hanım