CHP Genel Merkezi’nde dün gerçekleştirilen MYK ve PM toplantılarının sonucunda 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı adayı olacak kişiler belirlendi.

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP’de yaşanan adaylık sürecini yorumlayarak, “Yapılan temizliğin çok haklı ve çok doğru olduğunu düşünüyorum ve hatta biraz daha fazla yapılabilirdi. Aday olamayınca AKP’nin sağ kanadına kayanlar ise ne kadar “rezil” olduklarını ortaya koydular.” dedi.

Şanlıurfa’da fuhuş operasyonu: 9 gözaltı Şanlıurfa’da fuhuş operasyonu: 9 gözaltı

Altaylı şöyle devam etti:

“CHP’deki güç ortakları belli oluyor. CHP’de belediye başkanı adayı yapılmadığı için istifa ederek, partiye karşı tehditler savuran kim varsa, bilin ki, bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun da paydaşıdırlar. Neden! Bunlar CHP içindeki menfaat grubunun üyeleridir. Sakın yanlış anlamayın, yeni yönetimin belirlediği her aday iyidir, hepsi harikadır falan demiyorum. Hatay’da belki kazanma adına yapılan prensipsizliği kabul edemiyorum. Bilmem, İzmir’de seçilen aday yerine mevcut başkanla devam etmek daha mantıklı olurdu diye görüşüyorum. İstanbul’da Avcılar Belediye Başkanı’na yapılan haksızlığı kabul etmiyorum. Yıllarca İstanbul’da partinin çarkını döndüren Gürsel Tekin’in en azından bir Esenyurt Belediye Başkanlığı adaylığına layık olduğunu düşünüyorum. Ama yapılan temizliğin çok haklı ve çok doğru olduğunu söylüyorum ve hatta biraz daha fazla olabilirdi. Aday olamayınca AKP’nin sağ kanadına kayanlar ise ne kadar “rezil” olduklarını ortaya koydular.”

Kaynak: Haber Merkezi