Habertürk yazarı Fatih Altaylı, dün Ülke TV, Kanal 7'de ortak yayınlanan programda rahatsızlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsızlanmasına ilişkin bir makale kaleme aldı. Altaylı, “Bu mitingleri yeniden yapmaya başlamasının maliyetini dün gece çok acı bir deneyimle öğrendik” dedi.

Bazı iktidar yanlısı gazetecilerin Cumhurbaşkanı Erdoğananketlerde önde gösterdiğine dikkat çekerek, "Bu seçim döneminde il il gezip miting yapmayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçime 25 gün kala ani bir karar değişikliğine yöneltip, sağlığını riske atma pahasına yurt gezileri ve il mitingleri yapmaya yönelten şey, herhalde anketlerde açık ara önde olması ve seçimi rahatça kazanacağına olan inancı olmasa gerek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaten yoğun olan programı içinde bir de bu mitingleri yeniden yapmaya başlamasının maliyetini dün gece çok acı bir deneyimle öğrendik" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın canlı yayınında aniden fenalaştığını ve yorgun bir ifadeyle rahatsızlığının nedenini anlatıp helallik istediğine işaret eden Altaylı, "Cumhurbaşkanı’nın kazanmak için sağlığı pahasına yollara düşmüş olması ve kendini bu kadar riske atması, herhalde rahatça kazandığı söylenen bir seçimin sonucunu pekiştirmek için olmasa gerek. Kendisine içtenlikle geçmiş olsun diyor, hiçbir şeyin sağlıktan daha önemli olmadığını çok değer verdikleri ecdadın, Kanuni'nin bile söylediğini hatırlatıyorum" diye yazdı.

Editör: Yadigar Hanım