Gazeteci Fatih Altaylı, İYİ Parti’nin 31 Mart seçimlerinde sadece bir şehirde zafer kazanmasının ardından yaşanan istifa dalgası ve Genel Başkan Meral Akşener tarafından duyurulan olağanüstü kongre hakkında eleştirel bir yorumda bulundu. “İYİ Parti hakkında yazmak kağıt israfıdır” dedi.

Altaylı’nın kendi web sitesinde yayınladığı makalede şunları söyledi:

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a “yumuşama” desteği! Davutoğlu'ndan Erdoğan'a “yumuşama” desteği!

“Meral Hanım’ın liderliğinde, parti kendini yok etme yolunda ilerliyor. Geçtiğimiz Mart’ta %19’luk bir oy oranına ulaşan parti, şu an itibarıyla %3 seviyelerine gerilemiş durumda ve bu düşüş, bazı bölgelerde doğru adayların gösterdiği yerel başarıya rağmen gerçekleşti. İstanbul’da %0.6, Ankara’da %0.9 ve en güçlü adayını gösterdiği İzmir’de ise sadece %3.6 oy alabildi. Bildiğim kadarıyla, birçok parti yöneticisi bile Ankara ve İstanbul’da kendi adaylarına oy vermedi. Şimdi parti, kongre sürecine giriyor ve Akşener’in yeniden aday olup olmayacağı tartışılıyor.

Ancak bu tartışmaların bir önemi yok; çünkü sonuç olarak İYİ Parti’nin varlığı sona ermiş durumda. Artık partinin başında kimin olduğu önemsiz. Eğer hâlâ kağıt üzerinde gazetecilik yapıyor olsaydım, bu yazıyı kaleme almazdım. İYİ Parti ile ilgili bundan sonra yazılacak her şey sadece kağıt israfından ibarettir.”

Kaynak: Haber Merkezi