Türkiye Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerle sarsıldı. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı depremin ardından milyonlar, bölgeye yardım yardım yarışına girdi. 

Gazeteci Fatih Altaylı da Habertürk ekranlarında Türkiye'nin tanınan simalarıyla bir yardım ve destek programı yapmak istediğini açıkladı. Ancak Altaylı'nın bu istediği RTÜK'ten döndü.

Yardım programına RTÜK’ten onay gelmediğini açıklayan Altaylı, “Yardım ve destek programı yapmak istiyordum. Ülkeden ve yurt dışından sanatçılar, futbolcular, bilim adamları, profesörler, iş inşaları. Depremdeki bir kısım ihtiyacı gidermek için kampanya yapacaktık. Amacımız konteynır evler alabilmekti. Ancak son dakikada bize RTÜK’ten gelen bir talimatla ‘bunu yapmayın’ dendi.”

Altaylı, sosyal medya hesabından da depreme ait çarpıcı bir fotoğraf paylaayarak, “Bu akşam yerli yabancı sporcular, iş adamları bilimadamlarıyla depremzedeler için bir yardım yayını yapacaktık. Amacımız birkaç bin tane konteyner evler almaktı. Son dakikada RTÜK’ten bir talimat geldi “yapmayın”dediler. Şu fotoğrafın çekildiği ülkede hesap ne?" notunu düştü.

RTÜK İDDİAYI KABUL ETMEDİ

RTÜK Basın Müşaviri Ertan Ömeroğlu ise bu iddianın ardından yaptığı açıklamada, RTÜK’ün herhangi bir engellemesi olmadığını önümüzdeki günlerde bütün televizyonların ortak yardım yayını yapacağı için Habertürk’e böyle bir bilgilendirme verildiğini dile getirdi.

Editör: Yadigar Hanım