Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, kaatıldığı bir canlı yayında "Kılıçdaroğlu, çağrı yaparsa tavrınız ne olur?" sorusuna dikkat çeken bir cevap verdi. Erbakan, "Şu anda içince bulunduğumuz durumda kendi başımıza seçimlere girip, adayımızı çıkaracağız. Siyasette 24 saat uzun bir zaman eğer prensiplerde anlaşabilirsek, bir ittifakta olmayız diye kesin bir çizgimiz yok" dedi.

tv100'de 'Oğuz Haksever ile Şimdi Konuşalım' programında konuşan Erbakan, ittifak sorulularına, "Kendi başımıza gireceğiz, o şekilde gözüküyor" şeklinde cevap verdi. Erbakan, "Kılıçdaroğlu çağrı yaparsa tavrınız ne olur?” sorusunu ise, "CHP’nin politikalarıyla ilgili eleştirilerimiz de ortada. Bu noktada uzlaşı sağlamak çok da mümkün olmaz diye düşünüyorum" şeklinde yanıtladı.

Siyasette 24 saatin çok uzun olduğunu vurgulayan Fatih Erbakan, “Şu anda içinde bulunduğumuz durumda kendi başımıza seçimlere girip, adayımızı çıkaracağız. Siyasette 24 saat uzun bir zaman eğer prensiplerde anlaşabilirsek, bir ittifakta olmayız diye kesin bir çizgimiz yok. Mesele milletvekili olmak ve Meclis’e girmekten ziyade prensipler üzerinde uzlaşmaktır. Bugüne geldiğimiz aşamada böyle bir ittifakla anlaştığımız yok. Kendi başımıza gireceğiz, o şekilde gözüküyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım