Fatih Portakal, emekliler için müjdeli haberi canlı yayında duyurdu.

SSK ve Bağ-Kur zamlarına ilişkin kendisine ulaşan sırrı açıkladı. Kamu çalışanları ve memur emeklileri, Ocak ayında yüzde 15 toplu sözleşme zammının yanı sıra, 2023’ün ikinci yarısındaki yüzde 37,57 enflasyon nedeniyle yüzde 34,25 ek zam daha aldı.

Böylelikle memur ve emeklilerin maaşları yüzde 49,25 oranında yükseldi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de yüzde 37,57 enflasyon farkını maaşlarına ekledi. Zamlı maaşlar ve enflasyon farkları 15 Ocak’ta hesaplara yatacak.

FATİH PORTAKAL SIZAN BİLGİYİ PAYLAŞTI

Emeklinin payına yine vaat düştü Emeklinin payına yine vaat düştü

Diğer yandan gazeteci Fatih Portakal, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verilecek zamla ilgili içeriden gelen gelişmeleri aktardı.

Fatih Portakal’ın sözleri şöyle:

“SSK ve Bağ-kur emeklisi vatandaşlar, maaşlarına ne kadar zam yapılacağı konusunda net bilgiler almayı bekliyorlar. 16 Ocak’a kadar sürecek çalışmaların sonucu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak.

İki farklı senaryo masada: Birincisi, emekli maaşlarının 10 bin lirayı aşması senaryosu, bu durum sabit bir zam demek ve bunun için yasal değişiklikler gerekiyor. Emekliler, maaşlarını ne zaman alacaklarını merak ederken, söylenene göre bu zam yüzde 37,57 ile kalmayacak gibi görünüyor. Söz konusu zammın ay sonuna kadar tamamlanacağı söyleniyor; bu da şu anlama geliyor: önce emekli maaşları ödenecek, sonra da birkaç gün içinde zam farkları hesaba geçirilecek.”

Kaynak: Haber merkezi