Türkiye'nin birçok noktasında devam eden orman yangınları 8'inci gününde de devam ediyor. Bazı illerdeki yangınlar kontrol altına alınırken özellikle Manavgat, Bodrum ve Marmaris’in bazı bölgelerinde kontrol altına alınmaya çalışıyor. Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin havadan ve karadan sürdürdüğü çalışmalara sivil savunma ekipleri ve vatandaşlarda destek veriyor.

Türkiye’nin dört bir yanından çıkan orman yangınları ülkenin gündemine otururken, gazeteci Fatih Portakal’dan dikkat çeken sosyal medya paylaşımı geldi.

Portakal Yangınların halen kontrol altına alınamadığını ve vatandaşların çaresizlik içinde olduğu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’nı paylaşımında etiketleyen Portakal, sivillerin insiyatif alarak yangınlara karşı müdahale ettiğini ifade eden Portakal, kara müdahaleye ihtiyaç olunan böyle bir durumda yakın yerlerdeki askeri birliklerin müdahale etmemesine sitemde bulundu.

Portakal paylaşımda, “Yangının önüne hala geçilemedi. Çok yerde insanlar çaresiz. Siviller inisiyatif alip mücadele verirken, yangın yerlerine yakın askerler kışlalarında neden hala bekletilir? Anlayabilmek mümkün degil. Karada insan gücüne de ihtiyaç var.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim