Emre AKAR-Özkan ÖZGER/İSTANBUL,(DHA)-FATİH Camii'nde toplanan binlerce kişi, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını protesto etti. Sloganlar atan grup, basın bildirisinin ardından dağıldı.
Fatih Camii'nin avlusunda toplanan binlerce kişi, İsrail'in Kudüs'te uyguladığı şiddeti protesto etti. Protesto gösterisine aralarında İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da yer aldığı çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi. Teravih namazından sonra saat 22.30'da toplanan çok sayıda kişi, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'da namaz kılan insanlara karşı uyguladığı sert müdahaleye tepki gösterdi. İsrail aleyhine sloganlar atan ve tekbir getiren grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

“BU FELAKETE SON VERİLMESİ GEREKMEKTEDİR"
İHH Genel Başkanı Muhammed Cihat Çelik, “Siyonistler Kudüs'e saldırıyorlar, Müslümanları öldürüyorlar, kadın ve çocukları yaralıyorlar. Kudüs'ün sokaklarında ve Mescid-i Aksa'da sivillere kurşun sıkıp, kutsallarımıza el uzatıyorlar. İsrail'in Kudüs'ü Yahudileştirme planıyla Mescid-i Aksa'ya yaptığı saldırılar tamamen yasa dışıdır. İsrail, sistematik şekilde Filistinlileri bölgeden uzaklaştırarak, burada bir Yahudi mabedi inşa etmek istemektedir. Sistematik saldırılar, İsrail'in geçmişten gelen politikalarının bir parçasıdır. Bu felakete son verilmesi gerekmektedir. İsrail, Mescid-i Aksa'ya baskın yapmasının ardından orada ibadet halinde bulunan Filistinli kadınlara yönelik büyük bir saldırıda bulundu. Bu hunharca saldırı, İsrail'in bölgeye uygulamış olduğu sistematik bir saldırıdır ve Filistinli tüm kesimlerin hedef alındığının açık bir göstergesidir" dedi.(DHA)
FOTOĞRAF
 

Kaynak: dha