Cinsel istismar skandalının üzerini örtüp olayı farklı taraflara çekenlerden biri de Fehmi Koru oldu. HG.K.’nin yaşadığı cinsel istismarı ‘Tekil bir olay’ olarak niteleyen Koru, skandalın medyada yer almasının ‘suçlusu’ olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu gösterdi. Koru, “Seçim stratejisini geçmişte partisine oy vermemiş kesimlerden de oy getirebilecek geniş cepheci bir anlayış üzerine kurmuş ve bu amaçla daha önce hiçbir CHP liderinden gelmemiş açılımları gerçekleştirme çabasına girişmiş olan Kılıçdaroğlu, bu yaygara arasında, altından zeminin kaydığını hissediyor olmalı” ifadelerini kullandı.

Fehmi Koru’nun yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Yakın siyasi çevresinde ve itibar ettiği destekçi medyada ele alınma biçimi, ‘Cumhurbaşkanı adayı’ olması beklenen CHP lideri Kılıçdaroğlu için, konuyu ciddi bir sorun haline getiriyor.

O çevre ve destekçi medya, tartışılan konuda onlardan pek farklı düşünmeyen, kendileri de sesli-sessiz tepkilerini vermekte zorlanmayan geniş bir kitleyi, karşılarına almış dövüyorlar da dövüyorlar…

Tekil bir olay sanki o geniş kitle içerisinde yer alan herkes kendi kızlarını çocuk yaşta evlendiriyor imişçesine genelleştiriliyor.

“Kapatılsın, yok edilsin” çığlıkları arasında tartışma farklı yönlere çekiliyor.

En fazla gürültü nereden geliyor dersiniz?

Yakın çevre ile destekçi medyadan…

Seçim stratejisini geçmişte partisine oy vermemiş kesimlerden de oy getirebilecek geniş cepheci bir anlayış üzerine kurmuş ve bu amaçla daha önce hiçbir CHP liderinden gelmemiş açılımları gerçekleştirme çabasına girişmiş olan Kılıçdaroğlu, bu yaygara arasında, altından zeminin kaydığını hissediyor olmalı.”

Editör: Gökçe Sevim