Süper Lig'de 2022-2023 sezonuna sıra dışı hücum istatistikleri ile başlayan Fenerbahçe ligin ilk iki haftasında zirveye yerleşti. 

Cumhuriyetin 100. yılında şampiyonluk hedefi doğrultusunda kadrosunu yenileyen Fenerbahçe, Jorge Jesus yönetimindeki 2 lig maçında toplam 9 gol kaydetti. Sarı-lacivertli ekip, geçmiş yıllarda ilk 2 haftalar baz alındığında rakip fileleri en fazla havalandırdığı 103 gollü 1988-89 sezonundaki rakamı yakaladı. Fenerbahçe bu istatistikte Avrupa'nın da en iyisi oldu.

FORVETLERDEN GOL ŞOV

Gol, şut, net pozisyon, rakip ceza sahasında topla buluşma gibi tüm hücum istatistiklerinde ‘Dört Büyükler’in içinde zirvede yer alan Fenerbahçe'nin forvetleri de sezona çok iyi başladı. Kanarya, 6 (2 lig, 4 Avrupa) resmi maçta 14 kez ağları havalandırırken bu gollerin 7'si forvet oyuncularından geldi. Forvetler 3 kez de asist yaparak, 14 golün 10'unda doğrudan pay sahibi oldu. En skorer isim olan Enner Valencia ligin ilk 2 haftasını da boş geçmedi, 2'şer gol kaydetti.

ENNER VALENCIA: GÖNDERİLECEKTİ, EN ÇOK ALKIŞ ALAN OYUNCU OLDU

Enner Valencia ligin ilk 2 haftasında 4 gol – 1 asistlik performans sergiledi. Topu rakip alana taşıma hızı, top sürme yeteneği ve atletik özellikleriyle Jesus'un oyun sisteminin vazgeçilmez parçalarından biri olan 31 yaşındaki oyuncunun adı sezon öncesinde gönderilecekler arasında geçiyordu. Dinamo Kiev maçında kaçırdığı penaltı nedeniyle gözyaşlarını tutamayan Ekvadorlu, halen Kanarya'nın en çok alkış alan oyuncularından biri.

GÖZLER GOMEZ'DE

Fenerbahçe, santrfor transferi için geri sayımda. İspanyol medyasının “Valencia 10 milyon euro'luk teklifi kabul etti” iddiasından sonra gözler 26 yaşındaki Uruguaylı Maxi Gomez'e çevrildi. Sarı-lacivertli yönetim, RB Leipzig'den ayrılması beklenen Sörloth'u kiralamak için de temaslarını sürdürüyor.

Editör: Yadigar Hanım