Süper Lig'in 38. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Bahçeşehir Okulları Stadı'nda oynanan mücadele 0-0 sona erdi ve sarı-lacivertliler zirvede büyük bir yara aldı.

Fenerbahçe'de Gökhan Gönül, 43. dakikada gördüğü kırmızı kartın ardından oyun dışında kaldı. Karşılaşma boyunca Harun Tekin 2 kurtarış, Marafona ise 1 kurtarış yaparken, Alanyaspor'un 3 şutu direkten döndü.

Fenerbahçe, Alanyaspor ile oynadığı son 5 Süper Lig maçının birini kazanabildi (2B 2M). Öte yandan deplasmanda oynadığı son 11 Süper Lig maçını kaybetmeyen Fenerbahçe (7G 4B), tek sezonda daha uzun bir yenilmezlik serisini en son 1988/89'da yakaladı (13 maç).

Bu sonucun ardından 3 maçlık galibiyet serisine nokta koyan Fenerbahçe, zirvedeki Beşiktaş'ın 5 puan gerisine düştü. 3 maçtır yenilmeyen Alanyaspor ise 57 puanla 6. sırada yer aldı ve ilk 5 sıra için iddiasını sürdürdü.

Süper Lig'in 39. haftasında Fenerbahçe evinde BB Erzurumspor'u konuk edecekken, Alanyaspor ise Kasımpaşa deplasmanına gidecek.

Editör: TE Bilişim