Fenerbahçe ile Sivasspor Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinin ikinci ayağı için karşı karşıya geldi. İlk maç ve ikinci maçın ilk yarısı 0-0 bittikten sonra kalan 45 dakikada Fenerbahçe 3 gol ile rakibi Sivassporu geçmeyi başararak finale yükseldi. Fenerbahçenin finaldeki rakibi, yarın oynanacak olan MKE Ankaragücü - Başakşehir eşleşmesi ile belirlenecek.
 

Mücadelede Fenerbahçe, sakatlıklarından dolayı üç oyuncusundan mahrum kaldı. Altay Bayındır, Bright Osayi-Samuel ve Lincoln Henrique, kupa maçında görev alamadı. Gustavo Henrique, Ezgjan Alioski ve Nazım Sangare’yi ise Jorge Jesus kadroya dahil etmedi.

Fenerbahçe ile Sivasspor mücadelesi öncesinde Türk futbolunun ve Fenerbahçe’nin unutulmaz ismi Puşkaş Ergun için saygı duruşunda bulunuldu. Ülker Stadyumu’nda oynanan karşılaşma öncesinde ‘Puşkaş Ergun’ lakabıyla tanınan eski sarı-lacivertli futbolcu Ergun Öztuna’nın vefatı nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.
 

Mücadele öncesinde Türk futbolunun ve Fenerbahçe’nin unutulmaz ismi; ‘Puşkaş Ergun’ lakabıyla tanınan eski sarı-lacivertli futbolcu Ergun Öztuna’nın vefatı nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

STAT: Ülker STADYUMU FB ŞÜKRÜ SARAÇOĞLU SPOR KOMPLEKSİ

HAKEMLER: Volkan Bayarslan, Ceyhun Sesigüzel, Serkan Ok
 

FENERBAHÇE: İrfan Can Eğribayat, Ferdi, Samet, Szalai, Peres, Arao (Dk. 90+4 İsmail Yüksek), Zajc (Dk. 90 Mert Hakan Yandaş), İrfan Can (Dk. 75 Rossi), Arda, Batshuayi (Dk. 90 Oosterwolde), Valencia (Dk. 75 King)
 

DEMİR GRUP SİVASSPOR: Ali Şaşal, Robin Yalçın (Dk. 77 Alaaddin Okumuş), Goutas, Caner, Uğur, Cofie (Dk. 77 Yatabare), Charisis (Dk. 64 Hakan Arslan), Ulvestad, Saiz (Dk. 64 Njie), Gradel (Dk. 38 Ahmed Musa), Leke James
 

GOLLER: Dk. 47 Ferdi Kadıoğlu, Dk. 59 Batshuayi, Dk. 85 King (Fenerbahçe)
 

Editör: Habererk Com