Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk yargısı tarafından kırmızı bültenle aranılan Kanun kaçağı terörist Fetullah Gülen'i, Amerika Birleşik Devletleri başkanı Biden’ın sakladığını bugün televizyonlarda açıkladı. Bilindiği üzere uluslararası anlaşmalara göre teröristleri saklamak terörizme yardım etmek anlamına geliyor dolayısı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin savcıları bunu ihbar kabul edip yakalayabilirler mi? Biden'ı mahkemelere çağırıp ifadesini almak isteyebilirler mi? Biden’ın hakkında yasal işlem yapılabilir mi? Bu açıklamayla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin cumhurbaşkanı ne yapmak istiyor asıl niyetinin arka planında ne var?

Özbekistan'ın ev sahipliğinde yapılan Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları 9'uncu Zirvesi sonrası gazetecilerle bir araya gelen Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

"Şu anda bunlara kim sahip çıkıyor? Başta Yunanistan. Kaçıp Yunanistan’a gidiyorlar, kaçıp Avrupa’ya gidiyorlar. Hep buralara kaçtılar; Almanya’da, Fransa’da, Hollanda’da, Danimarka’da, İngiltere’de, Amerika’da yaşıyorlar. Ve bu adamı Amerika saklıyor. Kim saklıyor? Biden saklıyor. Kendilerine Pensilvanya’da devasa bir kâşâne verdiler, orada bu adam yaşıyor. Bana terörün merkezi neresi diye sorarsanız; işte ben size şu anda bunu söylerim.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'inin Türk Devletleri Teşkilatı'na gözlemci üye olarak katılmasını tanıma olarak değerlendirirsek yanlış olur. Tanımanın birçok özellikleri, hassasiyeti var. Burada bu işin alt yapısını çok güçlü tutmamız lazım. Şimdi bizim önce bir alt yapı çalışmasını başlatmamız lazım, alt yapı çalışmasından sonra da dünya genelinde Kuzey Kıbrıs’ı bir devlet olarak dünyaya tanıtma konusunda adeta bir sarmal oluşturmamız lazım ve bu sarmalla dünyayı kuşatmamız lazım.

RUSYA SALDIRILARA KARŞI DİRENÇ GÖSTERİYOR

Rusya sıradan bir devlet değil, güçlü bir devlet. Tabii başta Amerika olmak üzere Batı, Rusya’ya adeta sınırsız saldırıyor. Bütün bunların karşısında da tabii şu anda Rusya bir direnç ortaya koyuyor.

Amerika olmak üzere Batı’nın Yunanistan’da takındığı tavırlardan rahatsızız. Dedeağaç bunlardan bir tanesidir. Bunun dışında terörle mücadelede de Yunanistan’ın bize verdiği rahatsızlıklar var. Özellikle bu Lavrion Kampı konusu öyle yenilir yutulur şeyler değil.

KILIÇDAROĞLU'NUN İNGİLTERE ZİYARETİNE TEPKİ

Şimdi "temiz para getireceğim" diyor. Sen kimsin? Hani Londra’ya gidişi eleştiriyordun? Buradan getireceğin parayı kime getireceksin? Sen iş adamı mısın? Senin yanında böyle bir para talebinde bulunan birileri mi var? Parayı kime getiriyorsun? Yani afedersiniz İngiltere’de bu kadar enayi var mı; sana kalkacaklar bu paraları verecekler; "Al Bay Kemal bunu Türkiye'de nerede kullanırsan kullan" diyecekler."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK'ya 'kimyasal silah' iftirasıyla ilgili yasal sürecin devam ettiğini ifade ederek, "Bu işin peşini bırakmayacağız." dedi.

Editör: Yadigar Hanım