FETÖ'DEN HAPİS YATTI

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre Devrimci Sosyalist İşçi Partisi'nin (DSİP) üyesi olan Mücteba Kılıç, 2016'da FETÖ operasyonu kapsamında tutuklandı. FETÖ üyeliğinden 26 ay hapis yattı. Yargılandığı davada etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı oldu. 100'den fazla örgüt mensubunun ismini veren Kılıç tahliye edildi. AKP'nin yeni siyasetçi yetiştirmek için açtığı Siyaset Akademisi'ne Mücteba Kılıç da başvurdu. Müracaatı kabul edilen Kılıç, pandemi nedeniyle uzaktan ders aldı. Dersleri başarıyla verdiği için sertifika almaya hak kazandı.

‘ÜST DÜZEY DEVLET BÜYÜĞÜ ARADI’

Kılıç, kendisine verilen belgeyi sosyal medya hesabından şöyle açıkladı: “FETÖ'yü ve dolayısıyla çöp kovasına isimsiz ihbar mektubu bırakıp beni ihbar eden, suyu bulandıran, tavşana kaç, tazıya tut diyen kumpasçı pislikleri rahatsız edecek birkaç müjde vermek istiyorum. Kullandığım antidepresan haplar işe yaradı. Bayılmalar sona erdi. 28 Aralık'ta kendimi yakma düşüncesi yok oldu. Çünkü bir üst düzey devlet büyüğünün danışmanı beni arayıp ‘geçmiş olsun, Allah şifa versin' dedi.”

‘DEVLET ELİMDEN TUTTU'

Kılıç, paylaşımını ‘teşekkür' mesajıyla bitirdi ve şunları yazdı: 

“Titreme nöbetleri bitti. Çünkü çok güzel bir haber aldım. Şimdi onu yazıyorum. Bayılma ve titreme nöbetlerim bitti. Çünkü Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı adıma düzenlenmiş Başarı Sertifikası aldım! @tcbestepe @RTErdogan @Akparti @avhamzadag teşekkür ederim. Allah bir kapı kaparsa bin kapı açar diyen Hz. Muhammed çok haklı! Habire bayılıp duruyorum herhalde ömrüm bitti derken, devletin elimden tutması neyle açıklanabilir ki!”

ÖDÜL MUTLULUĞUNU BU MESAJLA DUYURDU

Kamuoyu Kılıç'ı farklı özellikleri ile tanıyor. Kılıç, üniversite yıllarında Gülen cemaatine girdi. Hatta FETÖ elebaşına yazdığı şiir dikkat çekti. Binlerce üniversite öğrencisinin içinde Gülen'in yanına çıkıp ağlayarak dakikalarca şiir okudu. 2010 yılındaki referandumunda ‘yetmez ama evet' kampanyasına destek veren Mücteba Kılıç, FETÖ'nün kumpas davalarında da Genç Siviller'in avukatlığını yaptı.

AKP’den yeni karar

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, haberlere ilişkin, "Bazı terör örgütü mensupları kendilerini gizlemek için bu belgeler yoluyla bir sonuç elde etmeye gayret ediyorlar. Biz buna fırsat vermeyiz, bundan haberimiz olur olmaz gerekli müdahaleyi yaparız. Bu da bu olaylardan birisi oldu, bu anlamda gerekli müdahaleyi bu sertifikanın iptali konusunda yapmış olduk." dedi. 

Dağ "Herhangi bir terör örgütü ile irtibatlı, iltisaklı bulunan kişilerin partimizi bağlaması mümkün değil. Böyle bir bilgi sertifika verildikten sonra ortaya çıktığında da o kişilerin sertifikalarını iptal ediyoruz. Haberde bahsi geçen, aynı zamanda CHP Sözcüsünün de ifade ettiği kişinin bu sertifikayı sertifikanın anlamından farklı noktada kullandığı tespiti ve terör örgütüyle irtibatlı, iltisaklı bir şekilde yargılanması hasebiyle sertifikanın iptali için kendisine bir ihtarname de göndermiş durumdayız. Biz şunu iyi biliyoruz, bu haberler ve bu açıklamalar Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti'nin FETÖ ile mücadelesini sekteye uğratmak için yapılan açıklamalar ve ifadelerdir." dedi. 

Editör: TE Bilişim