2005 yılından bu yana suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla Kandıra F Tipi Cezaevinde yatan Kürşat Yılmaz, tahliye oldu.

FETÖ'cü hakim ve savcıların kumpası ile tutuklandığı iddia edilen Giresun doğumlu Kürşat Yılmaz, tam 16 yılın ardından özgürlüğüne kavuştu.

GECE SAATLERİNDE...

Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yargılanan Kürşat Yılmaz, son yapılan yargılamada 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmış ve Yılmaz’ın içeride yattığı süre cezasından mahsup edilerek tahliyesine karar verilmişti.

16 yıldan bu yana cezaevinde yatan Yılmaz, bugün gün doğmadan serbest bırakıldı.

"2005 YILINDAN İTİBAREN FETÖ İLE AÇIK BİR MÜCADELE VERDİ"

Kürşat Yılmaz hakkında FETÖ yargısının ağır bastığı dönemde aleyhinde hükümler verildiğini belirten Özay, “Bizim hapis yatıp, çıktığı süre yönünden de hukuk mücadelemiz devam ediyor. O cezaların da haksız olduğunu düşünüyoruz. Müvekkilimiz 2005 yılından beri FETÖ ile açık bir mücadele vermekte. Bu mücadeleden dolayı zaten 2005 yılında tutuklanmış ve gerek İstanbul'daki mahkemede gerekse de Yargıtay'da FETÖ'nün olduğu dönemde, FETÖ yargısının ağır bastığı dönemde maalesef aleyhine hükümler verilmiş ve kesinleşmişti. Bunların bir kısmıyla ilgili hukuk mücadelesi ancak 2021 yılında sonuçlandı. Bugün de tahliye oldu. Kendisini kutluyoruz. Kendisi vatana, millete bağlı birisi. Her ne kadar bir FETÖ kumpasından dolayı tutuklu kalmış ise de hiçbir şekilde vatanına, milletine, devletine karşı en ufak bir kırgınlığı yoktur. Vatanını, milletini, devletini sevmektedir ve bağlıdır.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim