Yaşam

Böyle gelenek akıllara zarar!

Abone Ol

Dünyanın çeşitli yerlerinde cinsellikle ilgili uygulanan birbirinden ilginç gelenekleri duyunca nutkunuz tutulacak. Yaşlı kadınların genç erkeklerle cinsel ilişkiye girmesinden tutun da, erkek kardeşlerin bir kadını paylaşmasına kadar tuhaf törelerin var olduğu kabilelerden bahsediyoruz. İşte o kabileler.

Yeni Gine'de bulunan Sambia kabilesinde kız ve erkek çocuklarını 7 yaşında 10 yıllığına birbirinden ayırıyorlar. Bu süreçte de erkek çocuklarına piercingler takılıyor ve onlar gibi olabilmek adına kabilenin en güçlü savaşçılarının spermleri tükettiriliyor.

Büyük Okyanus'un güneyinde kalan Mangaia adasında 13 yaş civarında olan erkekler ileri yaşlı kadınlarla birlikte oluyorlar. Nedeni ise erkeklere kadınları cinsel anlamda nasıl memnun edebileceklerini öğretmek.

Avusturya'nın kırsal kesimlerinde kadınlar erkekleri koltuk altı kokulu elma ile etkiliyorlar.

Nepal'daki bazı kabilelerde erkek kardeşler bir kadını paylaşıyorlar.

Muria isimli kabilede hiçbir duygusal bağ olmadan kişiler istedikleri insanlarla ilişkiye girebiliyor. Cinsel ilişkiyi doğalarının bir gereksinimi olarak gören kabile bunun duygusallıkla bir alakası olmadığını düşünüyor.

Kamboçya'da bulunan bu kabiledeki kadınlar, kulübelerde aradıkları 'o' kişiyi bulana kadar farklı farklı erkeklerle birlikte oluyorlar. Daha sonra aralarından bir tanesini seçip ömrünü o kişi ile geçiriyorlar.

Güney Afrika'da bulunan çok eşli bir kabilede çiftlerin bireylerin gün boyunca cinsel ilişkiye girmesini yasaklayan bir gelenek var.

Afrika'nın batısında bulunan bu kabilede insanlar çocukken evlendiriliyor. Her yıl düzenledikleri 'Gerewol' festivalinde ise kabilenin erkekleri yüzlerine boyalarla makyaj yapıp birbirlerinin eşlerini çalmaya çalışıyorlar. Eğer fark edilmeden yapabilirlerse, o kadınla birlikte oluyorlar. Bu arada kadın birlikte olduğu erkekten etkilenirse eşini bırakıp onunla gitmekte özgür oluyor.