Gündem

Fotoğraflarla Beyrut'taki korkunç patlama

Abone Ol

Beyrut'ta panik Beyrut'ta yaşanan iki büyük patlama kent çevresini de sarstı, güvenli bir bölgeye kaçmak isteyenler arasında ise panik yaşandı. Bir yerel televizyon kanalına konuşan Beyrut Valisi, "Hayatımda hiç bu kadar büyük bir felaket görmedim" dedi.

Patlama kent çevresinde de hissedildi Beyrut'un liman bölgesinde meydana gelen patlama, tüm kentte hissedildi. Kent merkezine uzak noktalarda yaşayanlar da patlama sesini duyduklarını, bazı evlerin pencerelerinin kırıldığını anlattı.

Onlarca kişi hayatını yitirdi, binlerce yaralı var Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre patlamada en az 100 kişi hayatını kaybetti, 4 binden fazla kişi yaralandı.

Yaralıları kurtarma yarışı Patlama sonrası yaralananları kurtarmak üzere Kızılhaç yardım ekipleri olay yerine sevkedildi, vatandaşlar da arama-kurtarma ekiplerine destek verdi. Hastanelerin kısa sürede kapasitelerinin dolduğunu açıklandı, kentte kan bağışı çağrıları yapıldı.

"Kabul edilemez" amonyum nitrat stoğu Lübnan Başbakanı Hasan Diyab, limanda depolanmış olan 2 bin 750 ton amonyum nitrat stoğunun ikinci büyük patlamayı tetiklediğini belirterek "2 bin 750 tonluk amonyum nitratın hiçbir önlem alınmadan altı senedir bir depoda tutulması kabul edilecek bir durum değil" dedi.

Sarsıntı Kıbrıs'ta da hissedildi Alman Yer Bilimleri Araştırma Merkezi, patlamanın 3,5 şiddetinde sarsıntıya neden olduğunu açıkladı. Patlama ve patlama sonucu oluşan ses yaklaşık 180 km uzaklıkta bulunan Kıbrıs'ta da hissedildi.

Beyrutlular yakınlarını arıyor Olay yerinde bulunan DW muhabiri Bassel Aridi, insanların sosyal medyadan kaybettikleri yakınlarını aradığını aktardı. Patlama sonrası bölgedeki hastanelerden birini ziyaret eden Aridi, "Hastanelerde gördüğüm durum çok çarpıcıydı. Tüm hastaneler kapasitelerinin dolduğunu duyurdu" dedi.

İki haftalık olağanüstü hal Lübnanlı yetkililer, çok sayıda kişinin enkaz altında kaldığını tahmin ediyor. Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Avn, bugün kabineyi acil durum toplantısına çağırarak iki haftalık olağanüstü hal ilan edilmesi gerektiğini belirtti.

Lübnan çifte felaketle karşı karşıya Lübnan halkı son haftalarda ülkedeki ekonomik krizi protesto etmek için sokaklardaydı. Patlamalar, ekonomik kriz içindeki ülkeye ağır bir darbe indirdi.