Yaşam

Gördüğünüz an kaşınmaya başlıyorsunuz! 92 yaşındaki adamın saçları 80 yıldır ne su ne de tarak görüyor

Abone Ol

92 yaşındaki Vietnamlı Nguyen Van Chien 80 yıldır saçlarına dokunmuyor, yıkamıyor ve kestirmiyor. Yaşlı adam saçlarını yıkadığı an öleceğine inanıyor.

Pek çok inanç kendi içinde özel ritüellere sahip. Özellikle Güney Asya'da budizm ve benzeri inançları benimseyen kişilerin hayat tarzları oldukça farklı. Bazıları günlerce konuşmuyor, yemek yemiyor ya da saçlarını kesmiyor. Ancak Vietnam'ın güneyinde Mekong Deltası'nda yaşayan Nguyen Van Chien isimli 92 yaşındaki bir adam ise dini inancı gereği 80 yıldır saçlarını ne kesiyor ne de yıkıyor.

Vietnam'ın güneyinde Mekong Deltası'nda yaşayan Nguyen Van Chien, insanların doğduğu gibi kalması gerektiğine inandığı için 80 yıldır saçlarını ne kesiyor ne de yıkıyor.

92 yaşındaki Nguyen Van Chien, 7 tanrıya ve 9 güce tapıyor. Bu yüzden saçlarını uzatıyor. Nguyen Van Chien saçlarını en son üçüncü sınıfta kestirmiş.

Üçüncü sınıftan sonra saçlarını bir daha kestirmemeye, taramamaya ve yıkamamaya karar vermiş

"Saçlarımı kesersem öleceğime inanıyorum. O yüzden dokunmaya cesaret edemiyorum, taramıyorum bile" diyor Chien.

Ho Chi Minh City'nin 80 km batısındaki bir köyde yaşayan Chien, Vietnam dilinde "Dua" adlı bir inanca sahip. Bu dinin kurucusu sadece hindistan cevizi yiyerek hayatta kaldığını iddia ettiğinden Dua dini hindistan cevizi dini olarak da anılıyor.

Dua Vietnam'da sahte bir din olarak görüldüğünden aslında uzun süre önce yasaklanmış ancak hala inananlar var. Nguyen Van Chien; "Saçlarım bir zamanlar siyah ve gürdü. Tarayıp yumuşacık yapmıştım. Ama ilahi bir gücün sesini duydum ve o gücün beni seçtiğini anladım. Şimdi saçlarımı sadece besliyorum ve kuru, temiz ve güzel görünsün diye bir örtüyle kapatıyorum" diyor. Chien'in 62 yaşındaki beşinci oğlu Luom, saç bakımında babasına yardımcı oluyormuş. Kendisi de saç ile ölümsüzlük arasında bir bağlantı olduğuna inanan Luom "Bunlar basit görünüyor ama kutsallar" diyor.