Gündem

Günlük Burç Yorumları (1 Mayıs 2023)

Habertürk'ten Rümeysa Ergüden, 1 mayıs pazartesi gününde burçları nelerin beklediğini analiz etti. Aşk, aile, sağlık ve para konularında burcunuzu neler bekliyor?

Abone Ol

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR Bugün bazı aile üyelerinizin duygularınızı incitmesi mümkün. Hem sizin hem de onların duyguları inişli çıkışlı ve karmaşık olabileceğinden, akrabalarınızın veya oda arkadaşlarınızın davranışlarından dolayı biraz üzüntü yaşayabilirsiniz. Ne kadar mantıklı bir diyalog yürütmeye çalışırsanız çalışın, muhtemelen ortak bir zemin bulma ve işleri yumuşatma girişimlerine direneceklerdir. Bu direnç, duygusal olarak tepki vermenize neden olabilir ancak kırılmamak için çaba gösterin. Bunun yerine iç huzurunuzu bulun ve onu savunun. Kendinizi iyi hissetmeniz için her zaman ilişkilerinizin yolunda olmasına gerek olmamalı, özellikle de dengesiz insanlarla bir arada yaşıyorsanız.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR Bir aile büyüğünüz veya saygı duyduğunuz biri şu anda sizi geliştirmek için biraz üzerinize geliyor gibi hissettirebilir. Muhtemelen başarabileceğinizi düşündüğünüz bir sorumluluğu size veriyorlar veya fikirlerinizin farklı olduğunu bildikleri bir konuda sizi daha yüksek sesle konuşmaya zorluyorlar. Sadece öğrenmenize yardım etmeye çalışıyor olabilirler ancak güçlerini kötüye kullanıyor ve sizi utandırmaya çalışıyor gibi hissettirebilirler. Sizinle konuşma biçimleri sizi yansıtmayacak ancak yanıt verme şekliniz yansıtacak! Sakin olun ve zarafetle karşılık verin. Özellikle de ne hissettiğinizden tam olarak emin değilken sert tavırlardan uzak durmaya çalışın.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER Güvensiz bir bakış açısı, mevcut inançlarınızı çarpıtabilir. Geçmiş bir olaya dayanarak kendinizi güvensiz hissedebilirsiniz ancak bu noktadan itibaren oldukça geliştiniz! Zihniyetinizi güncelleme ve bir kişi olarak ilerleme zamanı. Bu olay hakkında hâlâ incinmiş hissedebilirsiniz ancak bunu geçmişte bırakmak, daha parlak bir geleceğe doğru ilerlemenizi sağlayacaktır. Bu ruh halini bir kenara atmanın ve kendinize daha olumlu konuştuğunuz yeni bir yaklaşımı merkeze almanın bir yolunu bulmak çok önemlidir. Maddi konularda bazı heyecan verici haberler alabilir veya size istediğiniz konumu sağlayacak yeni bir yol keşfediyor olabilirsiniz.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER Şimdi imajınız hakkında endişelenmek strese yol açabilir. Birisi görünüşünüz hakkınızda talep etmediğiniz bir fikir verebilir. Bu, sizi gücendireceğini düşünmedikleri masum bir şey olabilir veya gizli bir hakaret olarak tasarlanmış olabilir. Ne söyledikleri konusunda endişelenebilir ve başkalarının da aynı şekilde düşünüp düşünmediğini merak edebilirsiniz ancak bu sağlıklı değildir. Başkaları bu şüphe tohumunu ekmiş olabilir ama onu kazıp çıkarabilecek ve zihninizden çıkarabilecek olan sizsiniz. Hem diğerlerinin ne düşündüğünün ne önemi var? Siz kendinizden memnun olduğunuz sürece başkasını etkilemek umurunuzda olmamalı.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR Hayatınızdaki başka bir kişiyle ilgili kafa karışıklığı sizde endişe yaratabilir. Birinin size ne söylemeye çalıştığını yorumlamakta zorlanıyor olabilirsiniz ya da hiç konuşmuyorlar ve siz onların sessizliklerini yorumlamak ve ne düşündüklerini anlamak zorunda kalıyorsunuz. Kendinizi duruma odaklamak ve neyle uğraştıklarını düşünmekten kaçınmak muhtemelen cazip gelebilir ancak iletişim eksikliğinin bir nedeni de bu olabilir. Kendinizi sakinleştirmeye çalışın ve kişisel algılamaktan kaçının. Durum sizinle ilgili olsa bile bunu size uygun bir dille ve açık bir şekilde ifade etmedikleri sürece bu, sizin sorununuz değil.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR Grup içindeki incinmiş duygular bugün kaos yaratabilir. Arkadaşlarınız arasında iç kavgaya yol açan duygusal durumlardan doğan anlaşmazlıklar olabilir. Bu, daha sonra ne yapacağınızı bilmeyi zorlaştırabilir, özellikle de dramanın kökeninde yer almadıysanız ancak bir taraf seçmeniz için baskı altında hissettiriliyorsanız ne yapacağınızı bilemeyebilirsiniz. Tarafsız kalabilir veya belirli bir duruşu savunabilirsiniz ancak her şekilde seçimleriniz için birileri tarafından eleştirilmeyi göze almanız gerekecek. Nihayetinde herkesi memnun edemezsiniz, bu yüzden bunu amaçlamadan tamamen sezgilerinize güvenerek hareket edin.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER Dramatik bir otorite figürü her an sizin için sorun yaratabilir. Size rehberlik etmesi gereken biri zaten bunalmışsa, temelinizi bulmakta zorlandığınızı fark edebilirsiniz. Potansiyel olarak size ileriye giden yolu göstermeleri gerekiyor, ancak bunun yerine duyguları, her ikinize de çelme takmanız için yerler sağlıyor veya öğretme çabalarını boşa çıkarıyor. Sizi bazı açılardan yansıtıyor olabilirler, ancak onların tutumlarını içselleştirmeniz gerekmez. Onların kaosu sakinliğinizi bozamamalı. Boynuz kulağı geçebilir ve siz size öğretilenden daha fazlasını, kendi çabanızla başarabilirsiniz. Daha önce denenmemiş bir yolu tutmak için tek ihtiyacınız olan biraz cesaret.

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER Kararsızlık ilerlemeyi zorlaştırabilir. Bir seçimi kafanıza taktığınızda ve hangi yönü seçmenin daha iyi olacağını bulamadığınızda, cevaplar için içinize bakmaya çalışırken bir yol ayrımında takılıp kalabilirsiniz. Bir seçim sizi diğerinden daha suçlu hissettiriyor olabilir ancak bu seçenek gerçekten daha fazlası istediğiniz seçenek olabilir. Muhtemelen artık kendinizi özdeşleştirmediğiniz bir durumdan kurtulmaya hazırsınız, bu yüzden kalbinize güvenin. Diğerleri, sizin kendiniz için aldığınız kararları üzerlerine almamalı. Kendinizi başkalarının güvenliğinden sorumlu hissetmeyi bırakın ve en çok kendinizi düşünmeye başlayın.

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR Endişelerinizi dile getirmek bu dönemde sizi oldukça cesaretlendirebilir. Bir olayın ya da sohbetin nasıl ilerleyeceğinden korkuyor olabilirsiniz ve bu korku hakkında sürekli konuşmak, onu eskisinden daha gerçekmiş gibi gösterebilir. Endişeler, diğer insanların sözleri, özellikle artıları değil eksileri çabuk görenler sebebiyle artabilir. Neyin yanlış gidebileceğine odaklanmak ve en kötüsünü varsaymak yerine, kendinize neyin doğru gidebileceğini sormalı ve başarıyı görselleştirmelisiniz. Bir sorun çıktığında bunu çözebilecek donanıma sahipsiniz ancak ters gidebilecek her şeyi düşünmek yalnızca kendinize eziyettir.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR Yanlışlıkla birinin egosunu zedeleyebilirsiniz. Muhtemelen onları gücendirmek istememiş olsanız bile, yaptığınız bir gözlemle onların güvenlik duyguları sarsılabilir. Onlara saldırmaya çalıştığınızı hissedebilir ve bu nedenle sözleriyle sizi incitmenin bir yolunu arayabilirler. Bu, özellikle onları incitmek istemediğinizde acı verici olabilir. Aranızdaki havayı rahatsız ediciden normale çevirmek zor olabilir ama içten bir özür yardımcı olacaktır. Bunu en çok da kendiniz için yaptığınızı unutmayın. Mevcut gergin atmosferden her şeyden çok size zarar veriyor ve daha önemli işlerinize odaklanmanızı engelliyor.

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR Gizli bir düşman, kendini önceden belli etmeden bir anda ortaya çıkabilir. Geçmişte sizi destekler gibi görünen biri, şimdi farklı bir şey söylüyor olabilir ve davranışlarınızda kafa karıştırıcı bir şekilde kusur bulabilir. Eleştirileri kendinize olan güveninizi zedeleyebilir ve inancınızı sarsabilir. Kendinizi bir kez daha kontrol etmek ve yaptıklarınızın doğru olduğundan emin olmak her zaman için iyi bir fikirdir ancak bunu çok ciddiye almaktan kaçının. Karşı tarafın sizi yanlış yorumluyor olması ve hatta kötü niyetli olma ihtimalleri yüksektir. Cevabınızda onların seviyesine inmediğinizden emin olun. Çatışma, bugün istediğiniz bir şey değil.

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR Size veya bir başkasına ait bir sır, siz dâhil olun veya olmayın bugün rahatınızı bozabilir. Sizin başka birinden veya onun sizden sakladığı bir şey olabilir ve tam olarak ne olduğu bilinmese dahi bu giz, aranızda bir gerginlik yaratmayı başarıyor. Herhangi bir gerginliğin veya beceriksizliğin ortadan kaldırılması için gerçekten konuşulması gerektiğini düşünün ve dâhil olan herkesin yoluna devam etmesine izin verin. İşleri açığa çıkarmak başta biraz zorlayıcı olabilir ancak uzun vadede ilişkiniz için muhtemelen en iyi şey ikinizin de kalbinden geçenleri dile getirmesidir. Kendinizi doğru bir şekilde ifade etmeyi başarırsanız muhtemelen karşı tarafın vereceği tepki beklediğinizden daha iyi olacaktır.