Yaşam

Günlük Burç Yorumları (11 Nisan 2023)

Habertürk yazarı Rümeysa Ergüden, 11 Nisan pazartesi gününde burçları nelerin beklediğini analiz etti.

Abone Ol

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR Bugün kimse tarafından inkâr edilemeyecek kadar parlıyorsunuz. Gün boyu kendinizi merkeze koymanız ve dikkat çekmekten kaçınmamanız önerilir. Normalde kuliste kalmayı tercih ediyor olsanız bile bugün kendinizi perdenin önüne atma zamanı! Bunu sadece bir ilgi çekme gösterisi olarak değil, yeteneklerinizi ispatlamak için bir fırsat olarak düşünün. Verdiğiniz bütün emekler ve hak ettiğiniz gelecek için kendinize bunu borçlusunuz. Aşk hayatınızdaki çalkantılar sizi iyi giden kariyer yolculuğunuzdan uzaklaştırmamalı!

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR İşleri hafife almak bazen tembellik olarak görülebilir ama şu anda yapılacak en akıllıca şey bu gibi duruyor. Kontrol edemeyeceğiniz şeyler üzerine üzülerek vaktinizi ve enerjinizi boşun harcamak yerine onları küçümsemeyi deneyin. Önünüzde upuzun bir hayat var ve bir süre sonra hafızanızdan çıkacak olan insanlar sizi ruhsal olarak yıpratamamalı. Gün, sizi zihinsel sağlığınızla ilgilenmeye ve başka bir maceraya atılmadan önce her şeyin yolunda olduğundan emin olmaya teşvik ediyorlar. Bazı insanları gereğinden fazla tolere ediyorsanız şimdi bir şeyleri değiştirmenin zamanı gelmiş olabilir.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER Bugün kendinizi çok özel insanlarla temasa geçerken bulabilirsiniz. Size bir şeyler katacak olan insanları kendinize çekiyor ve doğal ışığınızla onları etkiliyorsunuz. Maddi konularda ise canınız biraz sıkkın olabilir. Muhtemelen ortada olan gerçek bir sorundansa belirsizlik ve bir problem çıkma ihtimali sizi korkutuyor. Küçük şeyler üzerine fazla düşünerek kendinize gerçek bir dayanağı olmayan kontrol hissi yaratmaktansa büyük planınıza göz gezdirin. Kendinize güvenerek çıktığınız bu yolda ufak tefek aksaklıkların sizi durduramayacağını fark ettiğinizde daha iyi hissedebilirsiniz.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER Bugün beklenmedik bir kazanç elde edebilirsiniz. Bu güzel sürprizle daha neşeli bir ruh haline bürünüp bazı endişeleriniz kendiliğinden silinip gidebilir. Bir süredir kafanıza takılan, yapmak isteyip de bir türlü başlayamadığınız bir şey varsa bugün, o gün olabilir. Yola çıktığınızda en zor adımı atlatmış olacaksınız. Motivasyonunuzu arttırmak için kendinize bir yol arkadaşı arayabilirsiniz. Sizinle aynı görüşleri, hevesleri paylaşan birinin varlığını bilmek bile iyi gelebilir. İçsel hesaplaşmalarınızın zorlu geçeceği bu günde, çevrenizi kalabalık tutmak iyi bir fikir olabilir. ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR Her zamanki tempo bugün sizin için yeterli olmayabilir. Enerji dolusunuz ve bunu sıradan küçük işlerle bitirmemek konusunda son derece haklısınız! Rutin ayak işlerini bir kenara bırakın ve gerçek sizi ortaya neyle koyabiliyorsanız ona yönelin. Çocukluk hayallerinizden birinin gerçekleştiğine bile şahit olabilirsiniz. Çevrenizdeki her şeyi, okuduklarınızı, konuştuğunuz insanları, bulunduğunuz mekânları, her şeyi sizi geliştirecek şekilde ayarlamalısınız. Bugün açtığınız kapılar oldukça iyi yerlere çıkma potansiyeline sahip, bu yüzden şansınızı sonuna kadar kullandığınızdan emin olun.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR Akan bir suyu kontrol etmeye çalışıyor olabilir misiniz? Kendinize neler olacağınız tahmin etmek, etrafınızdaki herkesin tepkilerini önceden bilip buna göre hazırlıklı olmak gibi imkânsız hedefler koyarsanız başarısızlık hissi yaşamanız oldukça normal değil mi? Direksiyonu biraz gevşetip, başkalarının karar vermesine izin verdiğinizde olaylar beklediğinizden daha sorunsuz ilerleyebilir ve hatta bazı güzel sürprizler de yaşanabilir. Aksi olsa bile her şeyin yolunda gitmesi için tüm sorumluluğu üstlenmeniz gerekmez. Payınıza düşeni yapın ve gerisini başkalarına bırakın.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER Bugün birileri tarafından yönlendirilebilirsiniz. Bu, hayati kararları içermediği sürece sürekli seçimler yapan zihniniz için rahatlatıcı bile olabilir. Özellikle aile bireylerinizden birinin fikirlerine uymak her iki taraf için de olumlu sonuçlar doğurabilir. Gün ilerledikçe artan yalnız kalma ihtiyacı sizi bir inzivaya yönlendirebilir. Bunun bilincinde olarak bugün yapmanız gereken ne varsa erken saatlerde halletmek artık enerjinizin kalmadığı noktada rahat bir zihinle dinlenmenizi sağlar. Tadilat, temizlik ve dekorasyon gibi fiziksel eylemleri de içeren planlarınız, bir süre daha beklemek zorunda.

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER Bugün başladığınız bazı işlerde sonuca gidemeyebilirsiniz. Ne kadar görmezden gelmeye çalışırsanız çalışın, zihniniz veya bedeniniz, henüz yoğun bir tempoyu kaldırabilecek kadar iyi durumda değil. Ne kendinize ne de başka birine yoğun enerji gerektiren konularda söz vermemeye çalışın. Çıtayı erişilemez bir yere koymak, kendinize bilerek bir hayal kırıklığı yaşatmakla eş anlamlıdır. Hayatın ayrıntılardan ibaret olduğunu ve daha az işi daha iyi yapmanın, size çok daha iyi getirileri olacağını unutmayın.

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR Bugün size keyif vermeyen işler üstlenmemeye çalışın. Her zamankinden daha yoğun olabilen bir memnuniyetsizlik hissiyle, bir şeyleri üstünkörü yapma ve başladığınız noktadan daha gerisine düşme ihtimaliniz var. Listenizde ne olursa olsun, yüzünüze gülücük, kalbinize neşe getirecek bir şey yapmak için en azından biraz zaman ayırmaya özen gösterin. Kendinizi bir ödülle motive etmeyi de deneyebilirsiniz. Yeter ki sizi gözetleyen gözler olduğunu ve bazı hataların geri dönüşü olmadığını bilin. Hiçbir düşmana koz vermeyin!

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR İlişkilerdeki sorunları düzeltmek ve eski yaraları iyileştirmek kolay bir süreç değil ancak bugün yapmak zorunda olduğunuz bir şey. Geçmişin geçmişte kalması, zannettiğiniz gibi onun üzerini örtmek ve bu şekilde yaşamaya devam etmek anlamına gelmiyor. Kendinizi savunmasız bırakmaktan hoşlanmasanız bile, duygularınızın ortaya çıkmasına izin vermenin bir gücü olduğunu unutmayın. Bir şeyi her gün bastırmaya çalışmaktansa bir kere ortaya çıkarın, değerlendirin ve neler yapabileceğinize bakın. Kendinizi kandırmaya çalışmak, boşa bir uğraş olacak.

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR Yakın çevrenizden birinin sizinle paylaşacak önemli bir şeyi olabilir. Bu yeni bilgiler ne kadar beklenmedik veya olağandışı olursa olsun açık fikirli olun. Tepki vermeden önce kalpten dinlemeye istekli olun ve anlayabilmek için çaba harcayın. İnsanlar sırlarını sizinle hemen paylaşmaya istekli olmasalar bile, ne kadar destekleyici olabileceğinizi anladıklarında bazı şeyleri paylaşmak çok daha kolay hale gelecektir. Bir başkasının size açtığı bu mahreme karşı saygılı olmaya özen gösterin. Her şeyin ötesinde, tek şahidi olduğunuz şeyler açığa çıktığında, tek kaynak olarak görülebilirsiniz.

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR Bugün küçük şeylerde mutluğu buluyor, büyütüyor ve çevrenize sunuyorsunuz. Son zamanlarda biraz fazla telaşlı bir şekilde ilerliyor ve kendinize zaman ayıramayacak kadar meşgulseniz, bugün sizin için harika bir mola olabilir. Sevdikleriniz için çabalamak da sizi mutlu ediyor olsa da bu durup dinlenmeden sürdürebileceğiniz bir şey değil. Bir maratonda olduğunuzu hatırlayın ve kendinize verimli bir mola sağlayın. Yapılacaklar listenizi, telefonunuzu ve mümkün olduğu kadar endişelerinizi bir kenara bırakarak rahatlamaya çalışın.