Yaşam

Günlük Burç Yorumları (7 Mayıs 2023)

Habertürk'ten Rümeysa Ergüden, 7 Mayıs pazar gününde burçları nelerin beklediğini analiz etti. Aşk, aile, sağlık ve para konularında burcunuzu neler bekliyor?

Abone Ol

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR Yakın ilişkilerinizden birinde parayla ilgili görünen bir tartışma, aslında aranızdaki daha derin meselelerle ilgili olabilir. Çevrenizde birkaç kişiyle atıştıktan sonra insanlar tarafından kabul görmek için özerkliğinizi feda etmeniz gerektiğini hissedebilirsiniz. Duygusal açıdan kendinizi daha güvenli bir konuma getirmek, sorunun ele almanın başka bir yolu olabilir. Bunu başka birine saldırarak elde edemezsiniz ancak sağlıklı bir sınır çekebilirsiniz. Ayrıca bugün birinin onlardan istediğinizi yapmasını istiyorsanız, talebinizi bunun sizin için olduğu kadar onlar için de iyi bir hareket olabileceğini gösteren gerçeklerle desteklemeniz gerekecek. Somut dayanaklarınız olduğu sürece sırtınız yere gelmeyecek!

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR Şu anda uğraşmakta olduğunuz bir sağlık sorununa yanıt bulmak için derinlere bakmanız gerekebilir. Çabalarınız en azından kısmen daha çekici bir görünüm istemekle motive olsa da bu durum muhtemelen daha büyük problemlere de yol açıyor. Başkalarının size vermeye çalıştığı cevaplardan memnun olmayabilirsiniz, bu yüzden bir değişiklik için kendinizi dinleyin. Probleminiz hakkında konuşma şekliniz, yangını gerçekten neyin körüklediğine dair önemli ipuçları içerebilir. Bugün ayrıca hayatınızdaki herkesi olayları sizin tarafınızdan görmeye ikna etmeyi son derece kolaylaştıracak. Günün sonunda neyin daha doğru olduğundan emin olmayabilirsiniz ancak en azından anlaşıldığınızı hissedeceksiniz.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER Arkadaşlarınız bugün mizahınızı veya konuşma tarzınızı biraz yanlış anlayabilir. İyi niyetli olsanız da bazı durumlarda kendinizi ifade ediş şekliniz sorgulamak fayda sağlayabilir. Gerçekten sadece şakalaşmaya mı çalışıyordunuz yoksa gizli bir öfke, kabul etmek istediğinizden daha büyük bir rol mü oynuyor? Şu anda hayatınızda karşılanmayan herhangi bir kişisel ihtiyaç konusunda en azından kendinize karşı dürüst olmak, nasıl düşünceli bir şekilde ilerleyeceğinize karar vermenize yardımcı olabilir. Uzun bir süredir düşündüğünüz bir projeyi ertelemek için birçok bahane bulabilirsiniz ancak bugün başlamanız için hepsinden önemli bir nedeniniz var: Bu son şansınız olabilir.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER Biri istemsizce, kendinize karşı olan bazı güvensizliklerinizi tetiklemek üzere olabilir. Etrafınızdakiler de muhtemelen önemsiz gördükleri bir şeyi neden bu kadar ciddiye aldığınızı muhtemelen anlamayacaklardır. Şu an yaşadıklarınızla mantıklı bir şekilde başa çıkabilmeniz için geçmişte başınıza gelen bazı şeylerin gölgesinden kurtulmaya ihtiyacınız olabilir. Bununla birlikte herkesin sizi inciten o insanlar gibi olmadığını kabul etmek bu özgürlüğe giden ilk adım olabilir. Bugün korkularınızın sizi yenmesine izin vermeyin çünkü rakipleriniz kendinizden şüphe duyduğunuzu fark ederlerse daha çok üstünüze gelebilirler. Korkudan titrerken bile, yaşayan en cesur insan sizmişsiniz gibi davranın.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR Kişisel inançlarınızı çevrenizdeki insanlarla tartışmak artık riskli olabilir. Muhtemelen konuşmanın kimin alanında gerçekleştiği, görüşlerinizin gerçek içeriğinden daha önemlidir. Başka birinin bölgesindeyseniz, bununla ilgili sınırlamalar konusunda gerçekçi olmanız gerekebilir. Önemli bir konuda yanılıyor olsalar da, kendi alanlarını kendi kişisel yöntemleriyle yönetmek onların hakkıdır. Tek başına üstesinden gelemeyeceğinizden şüphe ettiğiniz bir görevi üstlenmeniz gerekiyorsa gereksiz bir gururdan kaçınmalı ve yardım istemelisiniz. Her şeyi kendi başınıza yapamazsınız ve bu kesinlikle bir zayıflık işareti değildir.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR Son zamanlarda çok fazla yardım ve hediye alıyor olabilir misiniz? Bunlar size karşılıksız sunulan şeyler olsa da başka bir taraftan, bu şansınızın karşılığını ödemek isteyebilirsiniz. Para veya hizmet olarak, ihtiyaç sahibi insanlar için bir şeyler yapmak sizin için birçok anlamda ödüllendirici olabilir. Birinin sizden bir şeyler sakladığına inanıyorsanız, o zaman bugün onlarla yüzleşin ve size doğruyu söylemeleri konusunda ısrar edin. Zaten büyük olasılıkla size söylemenin bir yolunu arıyorlardı, bu yüzden hem onların işini kolaylaştıracaksınız hem de bilmeniz gereken bir gerçeği bir an önce öğrenmiş olacaksınız. Elinizdeki bu yeni bilgilerle aldığınız bazı kararları değiştirmek isteyebilirsiniz.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER Kendiniz hakkında iyi hissediyor ancak bu hissi kimseyle paylaşamıyor olabilirsiniz. Olumlu niteliklerinize karşı olan hisleriniz, başka kimsenin onları anlayıp takdir edemediğine ilişkin bir düşünceyle yarıda kalabilir. İnsanlar sizi okumak konusunda tamamen başarılı olmasalar da görebildikleri halinizi de oldukça iyi buluyorlar. Beklentilerinizi gerçekçi tutun ancak hoş bir sürpriz olasılığına da açık olun. Güçlü hissettiğiniz bir konuda duruşunuzu yumuşatabileceğinizi uman insanlar sizi zorlayabilir ancak hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Geçmiş deneyimlerinizden biliyorsunuz ki standartlarınızı biraz düşürürseniz, daha da aşağıya çekmemeniz için bir neden bulamayacaksınız.

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER Sorumluluklarınızla ilgili kırgınlığınız artık hayatınızı etkileyen bir noktaya ulaşıyor olabilir. Suçlama duygularınızı bu duruma karışan başka bir kişiye odaklasanız da, onlarla hemen yüzleşmek iyi bir fikir olmayabilir. Gerçekten yardımcı olacak değişiklikleri belirlemeden önce muhtemelen dinlenmek ve düşünmek için zamana ihtiyacınız var. Önemli olduğunu düşündüğünüzde, dünyanın size borçlu olduğu hakkındaki inançlarınızın makul olup olmadığına özellikle dikkat edin. Bugün, sizinle aynı hırsları paylaşan biriyle güçlerinizi birleştirmenizi zorunlu kılabilir. Belki çabalarınızın getirdiği ödülleri paylaşmak zorunda kalacaksınız ama bu, birbirinizle kavga edip hiçbir şey alamamaktan daha iyidir.

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR Bugün sosyal çevrenizle ilgili karmaşık hisleriniz olabilir. Muhtemelen etrafınızdaki birçok kişi bir modaya kapılıyor ve siz bu durumu pek de mantıklı bulmuyorsunuz. Belki kişisel deneyiminiz aksini söylüyor ancak kalabalığa uymazsanız dışarıda bırakılacağınızdan endişeleniyorsunuz. Haklı olsanız bile herkesi buna ikna etmek pek gerçekçi bir beklenti olmayabilir. Siz kendi yolunuzda ilerlemeye devam edin. Bugün başka konularda da kendi bakış açınızı hararetle savunacaksınız ama diğer insanların dünyayı farklı gözlerle görmelerine de saygı duymalısınız. Kendi yolunuzun tek yol olduğuna inanma tuzağına düşerseniz, kaybeden siz olursun.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR Sevdiğiniz insanların mutluluğu adına bazı şeyleri kalbinize gömmeniz gerektiğini düşünebilirsiniz veya sizin için zor olan bazı seçimler yapabilirsiniz. Acı çekmek ve birilerinin acı çektiğini görmek arasında tatsız bir kararsızlık yaşayabilirsiniz. Şu anda tüm hikâyeyi herkesin bilmesi gerçekten işleri daha iyi hale getirir mi? Muhtemelen güvenebileceğiniz birine ihtiyacınız var ama sırrınızı yanlış kişiye söylemek daha çözülmez bir durum oluşturabilir. Kimin sizinle faydalı bir şekilde etkileşime geçebileceği konusunda gerçekçi olun ve tedbirli bir şekilde kendinizi açın. Daha iyi bir çözümleri olmasa dahi sizi anlayarak daha iyi hissetmenizi sağlayabilirler.

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR İnançlarınız konusunda savunmasız hissetmek, bugün sizi bir tartışmaya sürükleyebilir. İddianızı birçok gerçekle kanıtlamak için can atıyor olsanız da, gergin bir hava oluştuktan sonra muhtemelen kimse sizi objektif bir şekilde dinleyemez. Doğru cevabı bulmak çok önemli gelebilir ancak bu tek başına tüm duygusal ihtiyaçlarınızı karşılamak için yeterli olmayacaktır. İlerlemek için konuştuğunuz kişiden gerçekten ne düzeyde bir iletişime ihtiyacınız olduğunu anlayın ve ilk etapta yalnızca bunu sağlamaya odaklanın. Bugün, çok uzun zamandır hayalini kurduğunuz değişiklikleri yapmak için gereken güveni bulmanıza yardımcı olacak ve bir kez başladıktan sonra sonuna kadar gitmek çok kolay olacak.

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR Nispeten daha iyi durumda olduğunuzu düşündüğünüz birine maddi açıdan cömert olmak isteyebilirsiniz ancak sonrasında bunu onlar için mi yoksa kendiniz için mi yapacağınızı düşünmeniz gerekebilir. Kabul edilme ve değer görme arzunuz, istemediğiniz kadar daha güçlü olabilir. Başka birinin bir hediyeye nasıl tepki vereceğini tam olarak kontrol edemeyeceğinizi unutmayın. Başkaları size nasıl hareket etmeniz gerektiğini ne kadar çok söylerse, siz de onlara kendi işlerine bakmalarını o kadar çok söylemelisiniz. Kibar olun ve söyleyeceklerini dinleyin ancak kendi hayallerinize uymuyorsa reddetmekten çekinmeyin.