Gündem

Habererk sınırda!

Abone Ol

Habererk.com geçtiğimiz günlerde Suriye sınırındaki birliklerimize ziyarette bulundu.

Afrin'e yapılan Zeytin Dalı harekatı kapsamında, "ordusu olan bir millet değil, milleti olan bir ordu" inancına sahip olan fertler olarak sınırda savaş veren Türk Silahlı Kuvvetlerine moral ve motivasyonları ne durumda görmek istedik.

Ziyaretimiz esnasında oldukça duygusal bir o kadar da gurur verici anları kadrajımıza sığdırıp siz okurlarımızla paylaşalım istedik.

Sınırda görev yapan askerlerimiz, kendilerine gönderilen her selamı, her mektubu ve her hediyeyi büyük bir minnettarlıkla karşılıyor.

Gruplar halinde yolcu edilen ve yine gruplar halinde savaş bölgesinden geri dönen askerlerimizin gözlerinde tek bir ifade vardı o da bitmeyen "inanç".

Sınırda kendilerini yolcu etmeye yada karşılamaya gelen vatandaşlarımızla duygusal anlar yaşayan askerlerimizin aynı oranda da moral depoluyor.

Orada bulunan her vatandaşımızın aslında savaşa su taşıyan Şerife bacı, Elif bacı; Ayşe bacı olup yıllar ötesinden geri gelmiş gibiler.

Habererk.com olarak orada bulunmak bize de aynı gururu yaşattı.

Gördük ki askerimiz bu milletin onların yanında olduğunu hissettikleri her an daha güçlü, daha yenilmez oluyorlar.

Bu çokluk onların yüreklerinde ki o korkusuzluğu daha da körüklüyor ve dönmemekten yana tek damla korkuya meyil etmiyorlar.

Suriye sınırında askerlere yaptığımız moral ve motivasyon ziyareti ile bir kere daha anladık ki, bu vatanın bölünmesi yahut bir karış toprağının yitirilmesi mümkün değildir. İnanmışlık ve umudun her bahar taze kaldığı bu coğrafya da, birlik ve beraberliğimizin de aslında aynı oranda tazeliğini koruduğunu gördük.

Birbirlerini hayatlarında ilk kez görmüş insanların ana-oğul, baba-oğul yada bacı-kardeş gibi birbirlerine sımsıkı sarıldığını gördük. Yıllar önce yaşanan acı sava tecrübelerinin, o dönemi yaşayan insanların torunlarının zihinlerinde bile hala yaşıyor.

Suriye sınırında, 7 yaşından 70 yaşına kadar tek yürek olmuş bir millet var.

Biz Habererk.com olarak orada bulunmaktan büyük bir gurur duyduk. Bu vatanın bağımsızlığına ve bölünmez bütünlüğüne olan inancımızı bir kere daha yeniledik. Bu ziyaret adeta yüreklerimizin haccı oldu.

Siz kıymetli okurlarımıza da orada edindiğimiz izlenimleri, duygusal anları ve yaşanan kahramanlık öykülerinin gerçek sahiplerini kadrajımızdan yansıtmaya çalıştık.