Gündem

Hilal Kaplan bu tweetleri de silecek mi?

Abone Ol

Çözüm süreci adı verilen süreç boyunca Cumhuriyet dönemi politikalarını sert sözlerle eleştiren ve Abdullah Öcalan'ı öven yazılar yazıp tweetler atan Hilal Kaplan, çözüm süreci sona erdikten sonra bu kez de eski tweetlerini silmişti.

Erdoğan ve AKP'nin 2019 seçimlerinde yüzde 50 barajını geçmesi için Atatürk konusunda yıllardır sürdürdükleri söylemi terk ederek 'Atatürkçülüğü' keşfetmelerinin ardından Hilal Kaplan bu kez de 'Atatürkçü' oldu!

"ATATÜRK'Ü SAVUNACAĞIZ" Hilal Kaplan, ABD'ye seslendiği "Kırmaya çalıştığınız yerden birleşeceğiz" başlıklı bugünkü yazısında 'ABD Büyükelçiliği, burayı iyi çevir' diyerek şu satırları yazdı: "Bizi nerden kırmaya çalışıyorsanız orada birleşeceğiz. NATO'da hedef tahtasına koyduğunuz Atatürk'ü savunacağız, Erdoğan'ı savunacağız, Türkiye'yi savunacağız."

ATATÜRK İÇİN NELER YAZMIŞTI? Erdoğan ve AKP'nin hızlı dönüşü ile 'Atatürk' savunuculuğuna soyunan Kaplan'ın arşivi Mustafa Kemal Atatürk, ulusal kurtuluş savaşı ve cumhuriyet devrimi kazanımlarını hedef alan yazılar ve Twitter mesajları ile dolu. 'Atatürkçü' olmaya karar veren Kaplan'ın, Öcalan hakkındaki övgü dolu tweetlerini sildiği gibi, şimdi de Atatürk hakkındaki hakaret ve alaycı tweetlerini de silip silmeyeceği merak ediliyor.

"Ankara bombacısı Cumhuriyet muhabiriydi" kirli iftirasını Cumhuriyet gazetesi yönetimi tarafından sert bir şekilde yalanlanmasına rağmen, utanmadan, sıkılmadan "Bombacı Cumhuriyet muhabiri çıksa şaşırır mıydık" diye yazan Sabah yazarı Hilal Kaplan, üç gündür twitter'da görünmüyordu. En son 15 Mart'ta tweet atan Kaplan, üç gün ortada görünmedi. Bugün (19 Mart) tekrar ortaya çıktı. Merak ettik ve araştırdık ki ne görelim, meğer çözüm süreci boyunca attığı "Öcalan ve PKK" güzellemelerini silmekle meşgulmüş. Kaplan'ın "Öcalan" güzellemesi paylaşımlarından karşınıza "Üzgünüz böyle bir sayfa yok" çıkıyor. Ancak, tabii arşiv unutmaz.

Örneğin, Hilal Kaplan, zamanın ruhuna uygun olarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Eski Genel Kurmay Başkanı İlker başbuğ'un tutuklanmasına eleştirisine, "İyi Devlete katil demeyelim, Seri katil diyelim" diye yanıt veriyor.

Önce Cemaate yakınlığıyla tanınan, 17-25 Aralık'tan sonra AKP'ye yelken açan ve Havuz medyasının amirali Sabah gazetesi yazarlığıyla ödüllendirilen Hilal Kaplan, iktidarın yörüngesine göre nasıl görüş değiştirdiğini gösteren en çarpıcı örneklerden biri. "Türk-Kürt savaşı dediğiniz hadisede şehit yoktur."

Hilal Kaplan'ın, ilk sildiği de "Sarı,kırmızı,yeşil" renklerle coştuğu bu tweet oldu.

Kaplan'ın bu tweeti de Cemaat'e yakın olduğu Taraf'ta yazdığı yıllardan.

Geçmişte demokrat geçinip şimdilerde muhalif kanalların TÜRKSAT'tan çıkarılması gerektiğini savunacak noktalara gelen Hilal Kaplan'ın "Newroz" coşkusu görülmeye değer.

Hilal Kaplan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ey Amerika... terör örgütüdür" diye köpürdüğü PYD'nin desteklenmesi gerektiği yazısını silemedi. Çünkü, yazı Yeni Şafak gazetesinin arşivinde.

BDDK'nın el koyup iktidarın hizmetine sunduğu Cine-5 kanalından iktidar biatçılığıyla program kapan Kaplan, çok güzel "Newroz" kutladığı için "Akil insalıkla" ödüllendirildi.

Hilal Kaplan elbette ki bu konuda yalnız değil. Zamanın ruhuna göre kalem oynatanların, "Abdullah Öcalan" sevgileri bırak PKK'lıları Öcalan'ı bile şaşırtmıştı. "Bombacı Cumhuriyet'ten çıksa şaşar mıydık" diye utanmadan sıkılmadan köşe yazan Hilal Bilgin'in bu yazdıklarına bakarak biz de tekrar soralım. "Canlı bomba Hilal Kaplan çıksa şaşar mıydık?"