Yaşam

Karnabaharın 10 etkileyici faydası

Karnabaharın faydaları, bilmeyenleri oldukça şaşırtıyor. Kilo kontrolü için kışın en çok tercih edilen sebzelerden biri olan  karnabaharın 10 muhteşem faydası bulunuyor! Karnabahar lezzet olarak çok gözde bir sebze olmasa da faydaları için her yaş grubundan insanın beslenmesinde yer alması gerekiyor. İşte karnabaharın faydaları...

Abone Ol

1- Karnabaharda doğal olarak biotin bulunuyor. Hem de sebzeler arasındaki en yüksek oranda. Bu sebeple de karnabahar, kan hücrelerinin yenilenmesine katkı sağlıyor, sinir hücrelerine bakım yapıyor.

2-Kanser ile savaş denildiğinde akla gelen sebzelerin arasında karnabahar da ilk sıralarda yer alıyor. Karnabaharda bulunan indol-3-karbinol ve sülforafan anti-kanser maddeler arasında bulunuyor.

3-Bağırsak, böbrek ve karaciğere dost olan karnabahar, bu üç organın çalışmasına katkı sağlıyor. Bu sayede toksinler vücuttan kolaylıkla atılıyor.

4-Karnabahar et ile birlikte tüketildiğinde, özellikle et mangalda pişmiş ise, bunun vücutta yaratabileceği zararların önüne geçiyor.

5-Antibakteriyel özelliği olan karnabahar, idrar yolları enfeksiyonuna da iyi geliyor.

6-Demir açısından zengin olan karnabahar, yorgunluk ve halsizlik gibi durumlarda toparlayıcı etki sağlıyor.

7-Karnabahar; K ve C vitaminleri açısından çok zengin bir kaynaktır. Bu sayede, iltihaplanmayı önleyici de bir etki sunuyor.

8-Karnabahar, mide rahatsızlıklarına ve özellikle ülsere karşı etkili oluyor.

9-Yüksek oranda selenyum içeren karnabahar, bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek oluyor.

10-Karnabaharın antioksidan oranı da oldukça yüksek. Bu sayede yaşlanmayı geciktiriyor, hücre onarımına katkı sağlıyor.