Yaşam

Kestane pişirmenin 3 püf noktası

Her meyve ve sebze gibi kestane de ne kadar taze olursa pişirmesi o derece kolay, tüketmesi oldukça keyifli olur. Bu neden mevsiminde tüketilmesinde fayda var. Peki kestane nasıl pişirilir? İşte evde, tavada, fırında ve suda kestane pişirme teknikleri...

Abone Ol

FIRINDA KESTANE NASIL PİŞİRİLİR? Kestanelerin kabuklarından en çıkıntılı noktaları X şeklinde çizin. (Etli kısımları çizmemeye özen gösterin.) Kestanelerinizi yıkayıp su dolu bir kaba aktarın ve 1 saat kadar bekletin. Arzu ederseniz bu suya tuz ilave edebilirsiniz. 1 saatin sonunda sudan alıp kuruladığınız kestaneleri fırın tepsisine dizin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin. Kabukları açılıp renk alan kestaneler pişmiş demektir. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

TAVADA KESTANE NASIL PİŞİRİLİR? İyice yıkayıp kuruladığınız kestanelerin üstlerine birer çizik atın. Yapışmayan bir tava seçtiğinizden emin olduktan sonra tavanızı ocakta ısıtmaya başlayın. Kestaneleri üst üste gelmeyecek şekilde tavaya dizip pişmeye başladıkları sırada yarım su bardağı kadar suyu elinizle kestanelerin üzerine serpiştirin. Tavanın üzerine bir kapak kapatıp çok fazla karıştırmadan 20 dakika kadar pişirin. Ardından soğutmadan afiyetle tüketin.

SUDA KESTANE NASIL HAŞLANIR? Temiz bir bezle sildiğiniz kestaneleri önceden kaynattığınız suya öbek öbek atın. 2-3 dakika pişirdiğiniz kestaneleri kaynar sudan alıp soğuk suya koyun. Ardından soyup tüketebilirsiniz.