Yaşam

Kız ritüelleri

Abone Ol

Türkiye'de dahil olmak üzere pek çok ülkede kadınların regl olması hala ilginç bir olay gibi karşılanıyor. Birçok kadın bu dönemlerde yapılan ritüellerden dolayı utanç duyuyor. İşte dünyanın dört bir yanından tuhaf ilk regl ritüelleri.

Kadınların regl olması dünyanın birçok yerinde hala tabu olarak görülen konulardan biri. Her ne kadar bazı ülkelerde ilk regl ritüelleri yapılsa da kadınlar kendi arasında bile bu konuyu çok sık dile getirmiyor. İşte bu durumu daha da zorlaştıracak birbirinden tuhaf uygulamalar...

Regl olmak artık çocuk sahibi olunabileceği anlamına da geldiğinden, Güney Hindistan'da evde kalmaya teşvik ediliyor ve erkeklerle konuşmasına izin verilmiyor.

Türkiye, Fransa, Afganistan ve İsrail'in bazı bölgelerinde ilk kez regl olan genç kadınlara tokat atılıyor.

Filipinler'de regl olan kızın iç çamaşırı yıkanıyor ve ardından genç kadının yüzüne sürülüyor.

Fas, Sri Lanka ve Güney Afrika'da ilk kez adet görenler için kutlama yapılıp hediyeler veriliyor.

Japonya'da ilk adetini görenlerin anneleri Sekihan adını verdikleri bu pirinç yemeğini yapar ve ailenin geri kalanı da evin genç kızının ilk reglini gördüğünü anlar.

Gana'da ilk kez regl olan kadın için yumurta haşlanıyor ve bu yumurtayı bütün olarak yutması isteniyor.

Makedonya'da ilk kez regl olan kişiye kendi iç çamaşırı yıkattırılıyor.

Avustralya'daki kadim aborjin topluluğunda anne, regl olan kızı için bir kulübe inşa ediyor. Kızı regl dönemi bitene kadar bu kulübede kalıyor ve bittiğinde kulübe yakılıyor, kız nehirde yıkanıyor. Köyüne dönünce de evleneceği erkek ile sözlendiriliyor.

İsrail'de sonraki regl dönemlerinde ağrı çekmemesi için ilk seferinde bal yediriliyor.