Yaşam

Kraliyet ailelerine ait 12 çarpıcı gelinlik ve hikayesi!

Kraliyet ailelerinin giydikleri birbirinden çarpıcı on iki gelinlik ve hikayesi…

Abone Ol

Kraliyet yaşam tarzı, giyiminden kuşamına, yediklerinden içtiklerine kadar merak edilen konular arasındadır. Özellikle İngiliz kraliyet yaşamı bunların başında gelir. Kraliyet ailelerinin düğünleri ve cenazeleri de görkemli olur. Peki kraliyet düğünlerinde giyilen gelinlikleri hiç merak ettiniz mi! Habertürk’ün derlediği habere göre işte 12 kraliyet ailesi ve düğünlerde giyilen gelinliklerin muhteşem özellikleri… KATE MİDDLETON Cambridge düşesi Kate Middleton'ın gelinliği Alexander McQueen tasarımcılarından Sarah Burton imzası taşıyordu. Gelenekselliğin modern bir görünümle harmanlandığı gelinlikteki dantel çiçekler el işlemesiydi. Middleton'ın tacı ise Queen Elizabeth yadigarıydı. Gelinlik toplamda 300 bin dolar maliyetindeydi.

KRALİÇE II. ELIZABETH Kraliçe, geleneksel beyaz renkten uzaklaşarak fildişi ipek bir gelinlik tercihi yapmıştı. 10 bin inciden oluşan kristallerle süslenen gelinlikteki yıldızlar da savaştan sonra yeniden doğumu sembolize ediyordu.

MONAKO PRENSESİ GRACE KELLY Hollywood aktirisi olan Kelly'nin şık tarzı birçok insan için ilham kaynağı olmuştu. Elle dikilmiş incilerden oluşan 91 santimetre kuyruğuyla gelinliği tasarımı aylar almıştı. 7 bin 266 dolar maliyetinde olan gelinliğin bu fiyatına tasarımcının ücreti dahil değildi.

YORK PRENSESİ EUGENİE Omuzlarına düşen yakası ve uzun kuyruğuyla York Prensesinin kendi isteğiyle, çocukken geçirdiği bir ameliyatın izini göstermek için sırt kısmı açık tasarlanmıştı. Bu izi gösteren bir gelinlik giymeyi her zaman hayal ettiğini söyleyen prenses, bu izin geçmişinin ve geleceğinin hikayesini anlattığını belirtti. Gelinlik en az 135 bin dolar maliyetindeydi.

PRENSES CHARLENE Prensesin gelinliği özel olarak Armani tarafından tasarlanmıştı. 5 metre uzunluğunda kuyruğu olan gelinlik 40 bin adet Swaroski kristalleriyle ve 20 bin adet sedefle süslenmişti. Yapımı toplamda 2500 saat süren gelinliğe bir şey olması ihtimali düşünülerek bir de yedek gelinlik tasarlanmıştı.

PRENSES HAJAH HAFİZAH SURURUL BOLKİAH Kristallerle, zümrütlerle ve uzun bir kuyrukla bezenmiş parlak gümüş rengi gelinlikle prensesin düğünü 2012 yılında gerçekleşmişti.

İSPANYA KRALİÇESİ LETİZİA Tarihteki en pahalı gelinliği giyinerek adından söz ettiren Letizia'nın gelinliğinin kuyruğu 4 metre uzunluğundaydı ve altın oyalarla süslenmişti. 6 milyon dolar değerinde olan gelinliğin güncel fiyatınınsa 8 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

KRALİÇE RANİA Ürdün kraliçesi, 1993 yılındaki düğünü için İngiliz tasarımcı Bruce Oldfield imzası taşıyan bir gelinlik giymişti. Şık ve kibar tarzıyla altın oyalı gelinliği birçok gelinliğe de ilham kaynağı olmuştu.

YORK PRENSESİ BEATRİCE 2020 yılında gerçekleşen düğün için Beatrice büyükannesi Kraliçe Elizabeth'in gelinliğini giymişti. Gelinliğe elmas süslemeler eklenmişti. Elmas taç ise kraliyete aitti.

PRENSES MARGARET Televizyonda gösterilen ilk düğün Prenses Margaret'a aitti. V yaka, beline oturan geniş etekli bir gelinlik tercih eden Margaret tarihteki en sade gelinliği taşımıştı.

MEGHAN MARKLE Küçük ve anlamlı detaylara sahip olan klasik bir gelinlik giyinen Markle'ın duvağı 5 metre uzunluğundaydı. Duvaktaki 53 adet çiçek ise İngiliz milletler topluluğundaki ülkeleri temsil ediyordu. Tacı ise Kraliçe Elizabeth yadigârıydı. Givency tasarımcılarından Clare Waight Keller imzası taşıyan gelinliğin değeri 140 bin dolardan fazlaydı.

PRENSES DİANA Prenses Diana'nın gelinliği şüphesiz ki tarihteki en ikonik gelinliklerden biri. 10 bin inciyle bezeli, pullarla süslenmiş dantelli gelinliğin 200 bin dolardan fazlaya mâl olduğu biliniyor.