Siyaset

Kurtlar Vadisi karakterleri gerçek olsaydı kime oy verirdi

Twitter'da @birgencinumidi adlı kullanıcı, 'Kurtlar Vadisi karakterleri gerçekte olsaydı hangi partiye oy verirdi' sorusuna, kendince yaptığı analizlerle yanıt verdi.

Abone Ol

Ataerkil, gelenekçi, muhafazakar ve tövbekar.. 80 döneminde kabadayı aleminde olduğu için bizzat sokakta olmasa da ülkücülere silah maddiyat ve lojistik sağlamıştır. muhsin yazıcıoğlu'yla anıları vardır. menzilden tövbe almıştır. fazla siyaset düşünüp konuşmaz. BBP seçmenidir.

Her ne kadar devletin baştan aşağı var ettiği bir kişi de olsa, etnisitesi ve bölgede yaptığı görevler esnasında içlerinde bulunurken etkilendiği için HÜDAPAR seçmenidir. gaffar okkan cinayetinin hizbullah-jitem ayağında kritik bir noktada görev almıştır. araştırılmalıdır.

ciyak ciyak bağırma,cazgırlık, istanbul üni,feministlik,avukat,yer yer devlet aleyhtarlığı,maskülenlik.. her şeyiyle tipik bir üniversite solcusu.. canan kaftancıoğlu,serra kadıgil ve feyza altunla dostluğu vardır.. kesin müşahit olup seçim gecesi de olay yapar.. TİP seçmeni.

büyük resmi görenlerin ve oyun büyükcülerin atası.. davutoğlu'nun stratejik derinlik kitabını yalayıp yutmuştur ancak reisi sattı gözüyle bakar.. senelerce akparti'ye oy vermişse de son dönemlerde rahatsızdır. tepki oyu, en çok aşı karşıtı çıkışlarını beğendiği YENİDEN REFAH'A..

milli görüşcüdür. rte'yi çok öfkeli ve kibirli bulur haz etmez. abdullah gül ile tanışıklığı vardır. cb olduğunda ebru yapıp hediye etmiştir. zamanında gül'e içten içe yeni parti kurdukları için kızmıştır. bülent arınç ve babacan arada yanına çay içmeye uğrar. SAADET seçmeni..

her ne kadar gençliğinde artvin hopa'da yoğunlaşan solcu hareketlere ilgi duymuşsa da denizci olması hasebiyle dümeni kırmış, parayı bulunca statükocu olmuştur.. zamanında mesut yılmaz ve özal'a açıktan destek vermiştir.. ağar'la ve soylu'yla çok yakındır.. AKPARTİ seçmeni.

siyasetten pek anlamaz az konuşur. konuştuğunda da ben isanbul'a ilk geldiğimde çöp dağları vardı kardeşim diye başlar..işinden gücünden değil gönülden reisçidir. kabadayı tavırları ve karadenizli olması hoşuna gider. cumhur ittifakı onu çok sevindirmiştir.. vekilde MHP cb'de RTE

siyasete ilgilidir.. meral akşener'e hayranlık duyar, kendine benzetir. kültürel olarak muhafazakar yetişmiş, zamanla sekülerleşmiş ve kendince hayatında bir sentez oluşturmuştur. İYİPARTİ seçmeni..

akpartili babanın isyankar kızı.. siyasetten anlamaz, ilgi de duymaz zaten.. tek siyasi aktivitesi meyhanede izmir marşı söylemektir. vur patlasın çal oynasın yaşar.. iktidarın her şeyine ayar olur.. seçim yazın olursa oy kullanmaya gitmez.. CHP seçmeni..

lise çağlarında ocağa takılmış, kavgalara gitmiş uzun paltoyla okula gidip gelmiş ve sınıfta reislik yapmaya çalışmıştır. ittifak sonrası mhp muhalifi olmuş, iyip ise onu tatmin etmemiştir. ZAFER PARTİSİ seçmeni.

tam bir taşra cahilidir. tüm dünya'nın türkiye'ye düşman olduğunu düşünür. depremlere haarp'ın sebep olduğuna,lozan'ın 2023'te sona ereceğine inanır. fiyatlar ne kadar artarsa artsın ben hep 100 liralık alıyorum zaten diyen ekiptendir. AKPARTİ seçmeni..

milliyetçidir. fazla siyaset üstüne düşünüp kafasını ağrıtmaz. peker'i çok sever ancak son olaylar,açıklamalardan sonra üzülmüş kafası karışmıştır. abileri 80 döneminde ülkücülük yapmış ceza yatmıştır. ittifak gündem vs bakmaz. oyunu atar kaçar. kemik MHP seçmeni.

Atatürkçüdür. yıllarca her ne kadar chp'ye oy vermişse de 2018'de ince'ye ayıp edildiğini düşünür. chp'nin şu anki politikalarından rahatsızdır. MEMLEKET PARTİSİ seçmeni..

hem azınlık mensubu hem piyasacı.. avrupa ile ilişkileri güçlü. babacan'ı çok sever. DEVA PARTİSİ seçmeni.

rus ibrahim.. bütün ilişkilerini doğu perinçek üzerinden sağlar. tr'deki parasının yönetimini perinçek'in yönlendirmesiyle ethem sancak'a vermiştir. VATAN PARTİSİ seçmeni.

aslında kendinin ideolojik bir fikir dünyası olmasa da gayrimeşru rantını sağlamlaştırması için kendini bir yere dayaması gerek. bölgede yaşasa devletle anlaşır koruculuğa geçirirdi yeğenlerini. istanbul'da pis işlerde olduğu için kalabalık ailesiyle HDP seçmeni.

utangaç reisçi. hatunların yanında ortamlarda bol bol eleştiri yapar. hatta zaman zaman içten olarak bazı şeylere kızıp gerçekten sayar söver. ancak başka adam yok yaklaşımıyla gider seçim günü verir. AKPARTİ seçmeni.

yurtdışında okumuş, zorluk görmemiş zengin kızı.. nevşin mengü'yle dostluğu arkadaşlığı vardır. story'lerinde greta'yı falan paylaşır. tam yalı sol-lib'i. garip garip vakıflara yardımları vardır. hdp seçmeni.

eski kurttur. devletin içinde son zamanlarda kümelenmiş tiplere ayar olur. ilmi siyaset yapar dışarıdan akpartili gözükür ancak içişleri bakanlığı döneminden meral akşener'le iletişimi vardır. sanılanın aksine uçlarda değildir. merkez sağcıdır. İYİ PARTİ seçmeni.

ekonomiyle halkla güncel gündem ve sorunlarla pek ilgilenmez. monşer ve statükocudur. bahçeli'ye haberleri fısıldar. dış politika için mevcut iktidarın devamını ister. AKPARTİ seçmeni.

bürokrat kökenli olması dolayısıyla orta yolcudur. zamanında anap dyp çizgisinden her ne kadar şaşmadıysa da ecevite de verdiği olmuştur. şimdi soranlara mansur aday olsaydı iyiydi der. iyip'e oy vermeyi düşünürken oturdu kalktı mevzusundan ibresi ilk turda ince'ye dönmüştür.

mevcut iktidardan rahatsızdır. ancak kalıba girmiş bir ideolojisi yoktur. erbakan sorulunca pancar motorunu söyler ecevit sorulunca karaoğlan der. uçlarda olmayan herkesi bir şekilde sever ama bu iktidardan illallah etmiştir. kılıçdaroğlu'na atar kaçar.

baba oğul akparty zaten anlatmaya gerek yok.. polat çözüm süreci döneminde muro'yla oturup kalkması, ergenekon'a savaş açması gibi yaklaşımlarıyla tıynetini belli etmiştir. babası da zaten bu dönemde koşulsuz zenginleşenlerden. her devrin adamı..

elif eylül'ün annesi.. izmir'de yolda yürürken günde 15 20 tane görürsünüz. CHP..

ergenekon davalarında paşalar aleyhinde avukatlık yürütmüştür.. davutoğlu'nun davetiyle siyasete de girmiştir.. GELECEK PARTİSİ seçmeni

BONUS.. YAKUP.. KÖMÜRE MAKARNAYA OYUNU SATAR AG.. EN SEVDİĞİ SİYASETÇİ MANSUR YAVAŞ..

istanbul sefirliği esnasında kendini garantiye almak için ocaklara yardımlarda bulunmuş, zaten sektörde olduğu için kiralik ocakların tapularını elde edip il başkanına hediye etmiştir.. fikren de gençliğinde türkeş'e hayranlığı vardır.. MHP seçmeni

hep bu kürtlet yüzünden oluyor şeklinde ırkçı çıkışlarıyla bilinir.. devlet ajanını pkk'lı sanıp öldürmüşlüğü de vardır.. fevri bir abimiz.. sığınmacılardan ciddi rahatsız.. özdağ'ın istihbaratçı havası da onu etkiliyor.. ZAFER PARTİSİ seçmeni

devletle sonradan tanışmış, gençliğinde solcu gençlere destek vermiştir.. bir dönem perinçek ile dostluk kurmuşsa da bıyık boyu ve rengi alevi olduğunun açık göstergesi.. KILIÇDAROĞLU seçmeni

milliyetçi camiada gezmediği nemalanmadığı parti yok.. mhp bbp derken iyip'e kabul edilmemiştir.. en sonunda ayhan çarkın-mehmet ali ağca gibi kafayı kırmış artık devlette millette yok lan çıkışıyla herkese her şeye düşman olmuştur.. tv tv gezip tersten itirafçılık yapıyor.. HDP