Gündem

Meksika depreminden kan donduran kareler

Abone Ol

Bir süre önce 8.1 ile sallanan Güney Amerika ülkesi Meksika'da önceki gece 7.1 şiddetine bir deprem meydana geldi. Bir önceki depremin yaralarını yeni yeni sarmaya başlayan Meksika'da yaşanan ikinci depremde önce ölü sayısının 250 olduğu açıklanmıştı.

Ancak İçişleri Bakanlığı ardından da sayıyı 216'ya düşürdü. Öte yandan Meksika'da yaşanan deprem sonrası kan donduran görüntüler, özellikle sosyal medyada servis edilmeye devam ediyor. İşte Meksika depreminden görüntüler.

Meksika Devlet Başkanı Enrique Peña Nieto, başkent Mexico City'deki Coapa ilçesinde bir okulun çökmesi sonucu 20'den fazla çocuğun öldüğünü, 30'unun da kayıp olduğunu açıkladı.

Başkent Mexico City'de 49, kentin güneyindeki Morelos eyaletinde en az 55, Puebla eyaletinde ise en az 32 kişi hayatını kaybetti. Mexico City'de ise onlarca binanın çöktüğü ve havalimanlarındaki uçuşların durdurulduğu açıklandı.

Salı günü yaşanan deprem 1985'te 10 bine yakın insanın ölümüne neden olan büyük depremin 32'inci yıldönümü için Mexico City'de düzenlenen tatbikatlar esnasında gerçekleşti.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), derinliği 50 km olan depremin merkez üssünün başkent Mexico City'den 120 km uzakta olduğunu açıkladı.

KISA SÜREDE İKİNCİ DEPREM Meksika Eylül ayının başında da 8.1 büyüklüğündeki bir depremle sarsılmış, en az 90 kişi ölmüştü.

DEPREMİNİN VAHAMETİNİ GÖSTEREN FOTOĞRAF Sosyal medyada hızla yayılan bu fotoğraf Meksika'da yaşanan depremin boyutlarını gösteriyor.