Gündem

Nadir görülen bir meme hastalığı: gigantomasti

Avustralya, Melbourne’da yaşayan 27 yaşındaki Pamelia James isimli genç kadın son derece nadir görülen bir hastalığı bulunmakta. Gigantomasti'ye sahip olan genç kadının meme ölçüleri sürekli büyüyor. Gigantomasti nedir? İşte detaylar...

Abone Ol

Avustralya, Melbourne’da yaşayan 27 yaşındaki Pamelia James adlı genç kadının son derece nadir görülen bir hastalığı var: gigantomasti. Bir çocuk annesi genç kadın geçtiğimiz yıl memelerinin sürekli büyüdüğünü fark etti.

Geçtiğimiz Ocak ayında kendisinin 100 santim olan meme ölçüleri 31 santim daha büyüyerek bu ay itibarıyla 131 santim oldu. Pamelia, bu durumu ilk önce sıklıkla giydiği bir sütyenin üzerine olmadığını fark edince anladı. Akabinde kendisi memelerinin büyüdüğünü fark etti.

Ancak genç kadının yaşadığı bu durum oldukça nadir. 2008 yılında yapılan bir araştırmaya göre; bu durum, dünyada yalnızca 108 kişide saptandı. 27 yaşındaki kadın sırt, boyun ve omuz ağrısı çektiğini söylüyor.

Ancak gitmiş olduğu bir doktor, bunun kendisinin memelerinin ağırlığından kaynaklandığını öne sürdü. Akabinde Pamelia’ya meme hipertrofisi veya makromasti olarak da adlandırılan gigantomasti teşhisi kondu.

Genç kadın bu durumun hem fiziksel hem de zihinsel olarak kendisine zarar verdiğini ifade ediyor.

Dışarı çıktığında herkesin ona baktığını söyleyen Pamelia bu nedenle evde kalmayı tercih ettiğini ifade ediyor.

“Başta bu kadar büyüdüklerini görmek eğlenceli ve enteresan geliyordu ama son zamanlarda kendimi çok rahatsız hissediyorum ve memelerimin normal büyüklükte olmasını istiyorum.”