Gündem

Pilotları Bir Daha Kıskanmanıza Sebep Olacak Duyulmamış Bilgiler

Abone Ol

1. Pilot Maaşları Kaptan pilot: 10,000 dolar Yardımcı pilot: 5,000 dolar.

2. Konaklama Parası Pilotlar uçuşlarda konaklama yaptıkları takdirde kaldıkları otelin gecelik oda fiyatının %1o kadar tutarını ay sonu prim olarak alırlar. (Biraz daha açıklayalım, otelin gecelik ücreti 100 dolar ise pilot kaldığı gece başına 10 dolar ekstra ücret alır)

3. Bedava Uçak Biletleri Pilotların her sene ortalama 3 adet ücretsiz bilet alma hakkı vardır.

4. Yanlarına Herkes Gidemez Pilotlar uçaktayken kokpite kafasına göre tüm hostesler giremez. Sadece o uçuştaki kabin amiri girebilir.

5. Benzin Ücreti Pilot eğer havalimanına giderken kendi aracını kullanırsa bu ulaşım için 7 litre benzin parasını havayolu şirketinden alır. Not: Bazı hava yollarında bu tutar 5 TL’dir.

6. Pilotlara Özel İndirim Pilotlara ve diğer havayolu çalışanlarına havalimanındaki alışverişleri %50 indirimlidir.

7. Pilot İstediğini Uçuştan Atar Pilotlar istedikleri takdirde herhangi bir kişiye o uçuştan men etme ve uçaktan atma hakkına sahiptir.

Bonus: İki Pilot Birlikte Karar Verir Cat 3-2 diye nitelendirilen zor inişlerin yapılabilmesi için her iki pilotunda mütabakata varması gerekir. Aksi takdirde o havalimanına iniş gerçekleştirilmez.

Bonus: Biri Kaldırır Diğeri İndirir Uçağı yardımcı pilot kaldırırsa kaptan indirir, kaptan kaldırırsa yardımcı pilot inişi gerçekleştirir.