Gündem

Polisten HDP’li vekile ince ayar! “Şehidimiz var, alkış ve zılgıt istemiyoruz”

Abone Ol

Polisten HDP milletvekiline Bugün şehidimiz var, açıklamanızda alkış ve zılgıt istemiyoruz

HALKLARIN Demokratik Partisi Milletvekili Feleknas Uca, Diyarbakır'dan Abdullah Öcalan ile görüşme yapılması için Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), TBMM ve Adalet Bakanlığı'na mektup gönderme eylemi öncesinde açıklama yapmak istedi. Bu sırada güvenlik önlemi alan polis yetkilisi, HDP'li milletvekiline, Bugün şehidimiz var, açıklama yaptığınızda alkış ve zılgıt atmanızı istemiyoruz uyarısında bulundu.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından, İmralı Adası'nda hükümlü bulunan PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile görüşme yapılabilmesi için, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi ile Adalet Bakanlığı'na 2 bin mektup gönderildi.

Uca ile görüşen polis yetkilisi önce neler yapacaklarını sordu. Uca, Abdullah Öcalan ile görüşmenin sağlanması için TBMM, CPT ve Adalet Bakanlığı'na mektup gönderecekleri ve konuyla ilgili basın açıklaması yapacaklarını bildirdi.

Yenişehir İlçesi'nde bulunan PTT Ofis Şubesi'nde mektupları teslim etmek için gelen HDP Diyarbakır Milletvekili Felaknas Uca, basın açıklaması yapmak istedi. Bu sırada eylem için güvenlik önlemi alan polis yetkilisi, HDP'li Uca ile açıklama öncesi görüştü.

Bunun üzerine polis yetkilisi, bugün sabah saatlerinde terör operasyonunda bir polisin şehit olduğunu belirterek, yapacakları açıklamada alkış ve zılgıt atmamaları konusunda uyarıda bulundu. HDP'li Uca da, polise alkış ve zılgıtın atılmayacağını, yaşadıkları hassasiyeti kendilerinin de yaşadığını söyledi.

Polis yetkilisiyle yaptığı görüşmenin ardından Kürtçe açıklama yapan Uca, Öcalan ile bir an önce görüşmenin sağlanması gerektiğini söyledi.

Açıklamanın ardından HDP'li Uca ile beraberindekiler, hazırladıkları mektupları TBMM, CPT ve Adalet Bakanlığı'na iletmek üzere PTT yetkilisine teslim etti.