Gündem

Türk vatandaşlığı ile vizesiz gidebileceğiniz 32 ülke

Vize gerektirmeyen Türk kimlik kartı veya pasaportuyla yurt dışına seyahat edebileceğiniz ülkeleri derledik. İşte o ülkeler...

Abone Ol

Azerbaycan Türk kimlik kartı veya Türk pasaportuyla 90 gün boyunca vizesiz seyahat edebilirsiniz.

Gürcistan Pasaporta ihtiyaç duymadan Türk kimliğiyle de 90 gün süreyle vizesiz giriş yapabiliyorsunuz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Pasaporta gerek kalmadan Türk kimliğinizle de 30 gün süreyle vizesiz giriş yapabiliyorsunuz. Pasaportunuzda Kıbrıs'a giriş-çıkış damgası varsa Yunanistan'a geçiş yapamıyorsunuz

Moldova 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz giriş yapabiliyorsunuz. Moldova'ya kimlikle seyahat dönemi 19 Şubat 2019 tarihi itibariyle de başladı. Artık pasaporta ihtiyaç duymadan yeni tip çipli kimliğinizle ülkeye giriş yapabilirsiniz.

Ukrayna 180 gün içerisinde pasaporta gerek kalmadan Türk kimlik kartınızla 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz giriş yapabiliyorsunuz.

Bosna Hersek Bosna Hersek'e ziyarette bulunmak için pasaport zorunluluğu bulunmaktadır. Pasaportuz varsa Türk kimliğiyle birlikte 90 gün konaklama hakkına sahipsiniz.

Sırbistan Türkiye ve Sırbistan arasındaki arasındaki ilişkilerin gelişmesi adına vatandaşlarının bu ülkelere kimlikle geçebileceği belirtildi.

Pakistan Pakistan E-vize sitesi üzerinden online vize başvurusu 8 ABD Doları karşılığında yaparak Online vizeyle 90 gün konaklayabilirsiniz.

Andorra Fransa ve İspanya sınırları arasında ufak bir ülke olan Andorra, Türk vatandaşlarına 90 gün boyunca vizesiz fakat ülkenin kendi havalimanı olmadığı için ilk olarak Fransa veya İspanya'ya gideceksiniz. Buradan geçmek için Schengen vizesi gerekiyor.

Antigua ve Barbuda 180 gün boyunca vizesiz konaklayabileceğiniz ülkelerden biri olan Antigua ve Barbuda'ya gidebilirsiniz.

Arjantin 90 gün vizesiz konaklayabileceğiniz ülkelerden bir diğerinde Arjantin yer alıyor.

Arnavutluk 90 gün boyunca vizesiz konaklayabilirsiniz.

Bahamalar 90 gün boyunca vizesiz konaklayabileceğiniz ülkelerden biri.

Bahreyn Kapıda vize ve Online vize uygulamaları bulunmaktadır. Bahreyn'e girişte ücretsiz olarak 15 günlük vizenizi alabiliyorsunuz. Vizenizin süresini gerektiğinde 15 gün daha uzatma imkanınız bulunmakta.

Barbados 90 gün boyunca vizesiz konaklayabilirsiniz.

Belarus 30 gün boyunca vizesiz konaklayabilirsiniz.

Belize 90 gün boyunca vizesiz konaklayabilirsiniz.

Bhutan Bhutan'da faaliyet gösteren lisanslı bir turizm acentası ile irtibata geçip tur paketi satın alarak giriş yapabilmektesiniz. Seyahatinizi satın alıyor, ödemenizi yapıyorsunuz. Turizm acentası sizin adınıza Bhutan Turizm Konseyi'ne online olarak başvuru yapıyor. Tüm vize başvurularını Bhutan Turizm Konseyi işleme almaktadır.

Birleşik Arap Emirlikleri Online vize uygulaması bulunmaktadır. Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) THY, Pegasus, FlyDubai, Emirates havayollarıyla gidiyorsanız bu firmalar üzerinden elektronik vize alabilirsiniz. Gidiş ve dönüş uçuşunuzun aynı havayolu firmasıyla olması gerekmektedir. Vize başvurunuzu ise seyahat tarihinden 7 iş günü erken yapmanız gerekmektedir.

Bolivya 90 gün boyunca vizesiz konaklayabilirsiniz.

Rusya 30 gün boyunca vizesiz konaklayabilirsiniz.

Botsvana 90 gün boyunca vizesiz konaklayabilirsiniz.

Brezilya 90 gün boyunca vizesiz konaklayabileceğiniz ülkelerden bir diğeri.

Britanya Virjin Adaları 30 gün boyunca vizesiz konaklayabilirsiniz.

Cape Verde (Yeşil Burun Adaları) Kapıda vize uygulaması bulunmaktadır. Havalimanında 25 Euro ücretle vizenizi alabilmektesiniz.

Brunei 90 gün boyunca vizesiz konaklayabilirsiniz.

Surinam 90 gün boyunca vizesiz konaklayabileceğiniz ülkelerden bir diğeri.

Cibuti 90 gün süreli olan tek girişli vize ücreti 85 ABD Doları, 180 gün süreli olan çok girişli vize ücreti 113 ABD Dolarıdır.

Cook Adaları 180 gün boyunca vizesiz konaklayabilirsiniz.

Doğu Timor Kapıda vize uygulaması bulunmaktadır. Havalimanı ve deniz yoluyla giderseniz ücretsiz olarak 30 gün geçerli, tek girişli vize vermektedir. Kara sınır kapılarında ise 30 ABD Doları ücretiyle 90 gün süreli tek veya çoklu girişe sahip vize alabilmektesiniz.

Dominika 21 gün boyunca vizesiz konaklayabilirsiniz.