Siyaset

Türkiye Geneli 24 Haziran Seçim Anketi

Abone Ol

Son zamanlarda gördüğünüz en kapsamlı anket!

ADA araştırma olarak 24 Haziran seçimlerinde vatandaşların oy verme eğilimlerini ölçümlemek üzere bilimsel ilkelere dayanarak bir araştırma gerçekleştirdik. 01-10 Haziran 2018 tarihleri arasında Türkiye genelinde yaptığımız bu kamuoyu araştırması;

Türkiye seçmeninin Türkiye’deki Siyasi gündemi nasıl değerlendirdiklerini, Gündemdeki olayları nasıl algıladıklarını, 24 Haziran 2018 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimindeki tercihlerini, Milletvekili seçimlerine yönelik parti tercihlerini, parti tercih kriterlerini ve aday tercih kriterlerini ölçmek ve değerlendirmek için gerçekleştirilmiştir.

Araştırma, Türkiye genelinde yaşayan, 18 yaş ve üzeri toplam 5000 katılımcıyla önceden hazırlanmış soru formuna bağlı olarak (C.A.T.İ) Bilgisayar destekli telefonla anket yapma tekniği ile gerçekleştirilmiştir.

Elde edilen veriler kontrol edildikten sonra bilgisayar ortamına aktarılmış, SPSS istatistik paket programı yardımıyla çözümlemeler yapılmıştır. Araştırma örnekleminin oransal dağılımı, Türkiye genelinde NUTS-3’e göre 81 ilde 545 yerleşim bölgesinde yer alan seçmen büyüklüğüne göre tespit edilmiştir

Araştırma örnekleminin, demografik bilgilere göre dağılımında TÜİK verileri, lokasyon dağılımında ise genel seçimlerdeki seçmen sayısı baz alınmıştır. İkinci bölümde yer alan il bazlı sonuçlarda 81 ilde ayrı ayrı yapılan çalışmaların değerlendirilmesi yapılmıştır.