Yaşam

Ünlülerin Dudak Uçuktalan Arabaları

Abone Ol

Kimi ünlü onlarca süper lüks arabaya gözünü bile kırpmadan tüm servetini harcarken, kimisi mütevazı bir hayat sürerek birkaç taneyle yetinmeyi tercih ediyor. Kimi ünlüler için gösteriş olarak tanımlansa da; kimileri için lüks arabalar ciddi bir tutku! Kimisi her geçen gün garajına bir yenisini daha eklerken, kimisi ultra lüks araba tutkusu yüzünden borç batağına sürükleniyor. Kimisi eski model antika arabalardan hoşlanırken, kimisi son model şık arabaları seçiyor. İşte sporcuların, şarkıcıların, oyuncuların ve dünyaca ünlü isimlerin en az onlar kadar efsanevi milyon dolarlık arabaları…

Beyazıt Öztürk – Maserati Gran Turismo S, Tahminen İki yüz elli bin dolar Ünlü sunucu, şarkıcı, komedyen, şovmen Beyazıt Öztürk; birçok televizyon kanalında farklı tarzda programlar sunsa da, komedyenin kariyerindeki asıl parlama “Beyaz Show” sayesinde oldu ve ülke çapında adını duyurmayı başardı. Rol aldığı sinema filmleri, diziler, tiyatro oyunu, sunduğu talk-show programının değişmeyen çizgisiyle halkın geniş bir kitlesi tarafından oldukça beğenilen Beyaz, yaşadığı mütevazi ve sade hayatıyla da dikkat çeken ünlülerden. Sık sık araba değiştirdiği gözlemlenmese de, objektiflere Maserati Gran Turismo S otomobiliyle yansıyan ünlü komedyen yardımcısına hediye ettiği son model arabayla da gündeme gelmişti.

Hadise – Lamborghini Gallardo Spyder, Tahminen bir milyon lira “Stir Me Up” şarkısıyla adını hem Belçika’da hem de Türkiye’de duyuran Hadise, geniş bir hayran kitlesine sahip. Sesi ve şarkılarıyla beğenilen şarkıcı, 2009 Eurovision yarışmasında Türkiye’yi temsil ederek dördüncü oldu ve popülaritesini attırdı. Yıllardır verdiği aralıksız konserler ve “O Ses Türkiye” programının jüri üyeliği sayesinde servetine servet katan Hadise, yatırımlarını gayrimenkule yapan ünlülerden. Londra’dan bir ev ve İstanbul’da Rixos Bomonti’den dubleks daire alan şarkıcının, araba koleksiyonunda ise Lamborghini Gallardo Spyder gibi lüks otomobiller var. Özel hayatıyla da sık sık gündeme gelen Hadise, Christina Aguilera ve Beyonce gibi dünyaca ünlü şarkıcılardan ilham aldığını her fırsatta dile getiriyor.

Murat Boz – Ferrari italia 448, Tahminen üç buçuk milyon lira ‘O Ses Türkiye’ yarışmasının vazgeçilmez jüri üyesi Murat Boz, özellikle genç kızlar tarafından müthiş bir hayran kitlesine sahip. Shakira, Tarkan, Nil Karaibrahimgil gibi ünlü şarkıcıların albüm ve sahne performanslarında da yer alan Murat Boz, söylediği şarkılarla “En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı” gibi ödüllerin sahibi oldu. Kazancıyla kendini ödüllendirerek 3.5 milyon liraya mal olan son model Ferrari ile uzun süre gündemde kalan şarkıcı, oynadığı sinema filmleriyle de dur durak bilmeden başarılarını arttırıyor. Zaman zaman ayrılmalarına rağmen, 2016’dan beri ünlü oyuncu Aslı Enver ile birlikte olan Murat Boz’un özel hayatında attığı her adım da mercek altında tutuluyor.

Burak Özçivit – Range Rover Autobiography, Tahminen iki milyon TL Türkiye’nin en çok kazanan çiftleri arasında gösterilen Burak Özçivit ve Fahriyen Evcen’in garajında 6 tane süper lüks araba bulunuyor. Komşularıyla da park yeri konusunda sık sık sorun yaşayan Özçivit ailesi, 3 milyon TL değerinde küçük bir araba galerisine sahip. Burak Özçivit’in araba koleksiyonunda; BMW X1, Range Rover Autobiography, Mercedes Vito gibi süper lüks otomobiller mevcut. Kariyerinin zirvesinde olan Özçivit, modellik kadar oyunculuktaki başarısıyla da sevenlerinden tam not alıyor. Best Model of the World yarışmasında dünya 2.si olan Özçivit, Türkiye’nin en yakışıklı ve başarılı oyuncuları arasında gösteriliyor.

Pınar Altuğ – Audi Q7, Tahminen yüz yirmi bin dolar Yıllardır “Çocuklar Duymasın” dizisiyle ekranlarda görmeye alışık olduğumuz güzel oyuncu ve sunucu Pınar Altuğ, yaptığı açıklamalarla gündeme bomba gibi düşmeyi başarıyor. Araba tercihini Audi Q7’den yana yapan ünlülerden olan ve işi kadar aile hayatı da mercek altında tutulan Altuğ, 1994’te Miss Turkey seçildikten sonra kariyerinde ciddi bir yükselişe geçti. Aralarındaki yaş farkından dolayı yıllardır eleştiri konusu olan Yağmur Atacan ve Pınar Altuğ çifti, tüm söylentilere kulaklarını tıkayıp kızları Su Atacan ile birlikte mutlu bir aile profili çiziyor.

Sinem Kobal – Porsche 911, Tahminen iki milyon lira Küçük yaştan beri ekranlarda gördüğümüz Sinem Kobal, adeta Türk halkının gözü önünde büyüyen isimlerden. Oynadığı reklam ve sinema filmleri, rol aldığı diziler kadar güzelliğiyle de geniş bir hayran kitlesine sahip olan Kobal, oyunculuk kariyerinde birçok ödülün sahibi oldu. Formunu yıllardır yaptığı aikido, kickboks, pilates gibi farklı sporlarla koruyan oyuncu, sağlıklı beslenmeye ve doğal ürünler kullanmaya gayret ediyor. 3 yıldır Kenan İmirzalıoğlu ile evli olan Kobal, eşinin hediye ettiği 2017 model Porsche 911 ile sık sık görüntüleniyor.

Ajda Pekkan – Volvo S60 R-Design, Tahminen Yüzseksen beş bin lira “Diva” ve “Süperstar” lakaplarıyla anılan Ajda Pekkan, 73 yaşında olmasına rağmen mankenlere bile taş çıkarak bir fiziğe sahip. Elbette kendisi gibi şık ve zarif bir araba kullanan Ajda, Volvo S60 ile kendine yakışan bir seçim yaptığını sergiliyor. Her zaman Avrupai görüntüsü ve cesur tavırlarıyla Yeşilçam’ın güzide sanatçılarından biri olan Ajda Pekkan tam 47 film çevirdi. Çıkardığı albümlerle ve söylediği şarkılarla da konserlerin vazgeçilmez isimlerinden olan sanatçı, objektiflerden uzak bir hayat tercih etse de her zaman medyanın merceği altında tutuluyor.

Kıvanç Tatlıtuğ – Ferrari F355 F1 Berlinetta, Tahminen ikiyüz yirmi yedi bin dolar Türkiye’nin en yakışıklı ve başarılı oyuncularından gösterilen Kıvanç Tatlıtuğ, son zamanlarda Yılmaz Erdoğan’ın Organize İşler 2 filmindeki rolüyle gündeme geliyor. Maddiyata hiç önem vermediğini, teknolojiden ve markalardan hoşlanmadığını her fırsatta dile getiren; ancak tam bir otomobil tutkunu olan Tatlıtuğ’un garajında servet yatıyor. Porsche 911 Carrera 4S ve 1998 Ferrari F355 F1 Berlinetta gibi onlarca araba sahibi olan Tatlıtuğ; oynadığı diziler, filmler ve reklamlarla servetini her geçen gün arttırmaya devam ediyor. 2002 Best Model of the World seçilen oyuncu, Başak Dizer ile evli.

Ali Ağaoğlu – Rolls Royce Phantom Drophead Coupe, Tahminen iki milyon dolar 2000’li yıllardan itibaren inşaat sektörünün en meşhur ismi haline gelen ve yalnızca ülke genelinde değil, aynı zamanda dünya milyarderler listesinde de yer alan emlak kralı Ali Ağaoğlu 64 yaşında. Abartılı yaşantısı ve lüks araba sevdasıyla tanınan Ağaoğlu’nun koleksiyonu ise galeri kıvamında! Porsche Cayenne, Bentley Continental GT, Lamborghini Gallardo, Ferrari, Tesla Roadster, Rolls Royce, Masserati Quattroporte, Mercedes CL ve Range Rover gibi sayısız süper lüks otomobilin sahibi. Serveti, kazancı, gösterişe düşkünlüğü kadar çapkınlığıyla da ün yapan emlak kralı, kendisinden 39 yaş küçük sevgilisiyle gündeme bomba gibi düşmüştü.

Ebru Gündeş – Rolls-Royce Phantom, Tahminen bir milyon euro ‘Kralların otomobili’ olarak anılan, dünyaca ünlü İngiliz markası Rolls-Royce’un Phantom modeli tercih eden Ebru Gündeş, şarkıları ve sesi kadar Reza Zarrab ile yaşadığı evlilikle de gündemde kalmaya devam ediyor. Evlenmeden önce “60 yıl hiç ayrılmayacağız” diye birbirine söz veren çift, arabalarının plakasını ’34 YIL 60′ olarak yaptırmıştı. Ebru Gündeş için hiçbir masraftan kaçınmayan ve yaptığı pahalı sürprizlerle adından uzun süre söz ettiren Reza Zarrab, aynı arabadan kendine de sipariş etmişti. Çiftin Alara isminde bir tane çocukları var.

Tolga Çevik – Bentley Continental GTC, Tahminen bir milyon lira “Komedi Dükkanı”, “Arkadaşım Hoşgeldin” gibi televizyon programlarıyla yıllar içinde muazzam bir hayran kitlesine kavuşan komedyen ve oyuncu Tolga Çevik, 2004’ten beri Cem Yılmaz’ın kardeşiyle evli. Garajında Bentley Continental GTC, 2013 model Ferrari 458 gibi onlarca lüks arabaya sahip olan Çevik’in otomobillerinin toplam değeri 3 milyon lirayı geçiyor ve ünlü komedyen kayınbiraderi Cem Yılmaz ile araba konusunda adeta yarışıyor. Katar şeyhinin eşi için Swarovski taşla ve altın kaplanarak dizayn edilen özel Mercedes minibüs de gümrükten çıkartılmayınca Tolga Çevik tarafından alınmış ve magazin gündeminde uzun süre yer almıştı.

Kerem Alışık – Porsche Macan, Tahminen beşyüz bin TL Efsane dizi oyuncusu ve tiyatrocu Kerem Alışık, yaşadığı aşklarla da gündemden düşmeyen ünlülerden. Porsche Macan model cipiyle görüntülenen aktör, “Bir Zamanlar Çukurova” dizisiyle ekranlara gelmeye devam ediyor. Oyunculuk performansıyla izleyiciyi mest eden Alışık, “En İyi Erkek Tiyatro Oyuncusu” gibi ödüllerin de sahibi. Kendisi gibi oyuncu olan Songül Öden ile 5 yıl boyunca yaşadığı aşkla da adından söz ettiren usta oyuncunun, Sibel Turnagöl ile olan evliliğinden “Sadri” adında bir tane oğlu var.

Seda Üren – BMW, Tahminen beşyüz bin TL Şarkıları ve güzelliğiyle bir döneme damgasını vuran şarkıcı Seda Üren, sosyal medya paylaşımlarıyla ve yaptığı açıklamalarla adından söz ettirmeye devam ediyor. İş adamı Ercüment Nefesoğlu ile 6 yıldır mutlu bir evliliği olan Üren, 2 çocuk annesi olmasına rağmen hala mankenlere taş çıkaran fiziğiyle hayranlarını büyülüyor. Araba tercihini BMW’den yana kullanan şarkıcı, bizzat kendisinin tasarlandığı evinin dekorasyonuyla da herkesi kendine hayran bırakmıştı.

Fatma Girik – Klasik MG MKII, Tahminen kırkbeş bin TL Yeşilçam’da “erkek Fatma” lakabıyla tüm karakteristik rolleri hakkıyla oynayan efsane aktris Fatma Girik, oyunculuğu kadar güzelliğiyle de adından söz ettiren ünlülerdendi. Araba tercihini saatte 200 km hız yapabilen, dönemin dünya sürat birincisi olan yarış otomobili MG MKII’den yana kullanan usta oyuncu, kariyerine “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü” gibi sayısız ödül sığdırdı. Filmleri oldukça ilgi gören oyuncu, masmavi gözleriyle Türk sinemasında eşsiz bir yer edindi. 56 yıl boyunca ünlü yönetmen Memduh Ün ile birlikte yaşayan Girik, hiç evlenmedi.

Oktay Kaynarca – Eski Cadillac Coupe DeVille, Tahminen bir milyon TL Oynadığı dizi ve filmlerde canlandırdığı rollerle beğeni toplayan Oktay Kaynarca, zor rollerin hakkını fazlasıyla veriyor. Son dönemlerde Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisindeki performansıyla beğeni toplayan Kaynarca; Kurtlar Vadisi, Adanalı, Yeditepe İstanbul, Nuri gibi pek çok dizi ve filmde karşımıza çıktı. “Kawax” isimli oto yıkama işine girerek yüklü bir yatırım yapan Kaynarca, kazancını lüks otomobillere de harcamaktan geri kalmıyor. “Arabam yakışıklı” dediği 1970 model Cadillac Coupe DeVille ile İstanbul sokaklarında görüntülenen Kaynarca’nın otomobilinin cazibesi kimsenin gözünden kaçmıyor.

Arda Turan – Bentley Bentayga, Tahminen iki milyon beşyüz bin lira Geçtiğimiz yıl evlendiği sosyetik güzel Aslıhan Doğan ve oğlu Hamza Arda ile Çubuklu Vadi Konakları’nda yaşayan Arda Turan, Atletico Madrid ve Galatasaray gibi takımların formalarını giydikten sonra Başakşehir ve Barcelona için top koşturmaya başladı. Evinin garajında adeta servet yatan Turan, ultra lüks arabalara para harcamayı seviyor. Mercedes AMG GTS, Porsche 4S Carrera, Aston Martin DB 9, Lamborghini Gallardo, Bentley Bentayga gibi onlarca otomobilin sahibi Arda, işi kadar özel hayatıyla da gündeme gelmeye devam ediyor.

Mustafa Ceceli – Aston Martin DB11, Tahminen iki buçuk milyon lira 2003’ten beri müzik hayatının içinde görmeye alışık olduğumuz başarılı şarkıcı Mustafa Ceceli, her geçen gün servetini arttırmaya devam ediyor. Kazancını lüks otomobillere harcamayı seven ve tercihini sade ve sportif direksiyonlu Aston Martin’den yana kullanan Ceceli, sesi ve şarkılarıyla konserlerin aranılan isimlerinden. Eşiyle beraber Acarkent’te lüks bir villada yaşayan ve 2 yıldır Selin İmer ile evli olan sanatçı, yaptığı iş kadar özel hayatıyla da magazin gündeminde sürekli yer almayı başarıyor. Eşinin isteği üzerine Amerika’da da ev arayışına giren müzisyenin gündeme gelecek bir sonraki olayının ne olacağı şimdiden merak ediliyor.

Kenan İmirzalıoğlu – Mercedes GL CDI, Tahminen ikiyüz bin dolar 1995 yılında “Türkiye’nin En İyi Modeli” seçilen ve ‘Best Model of the World’ yarışmasını kazanan ilk Türk erkeği olan Kenan İmirzalıoğlu, Türkiye’nin en iyi jönleri arasında gösteriliyor. Oyunculuk kariyerine “Deli Yürek” dizisiyle adım atan İmirzalıoğlu, yıllardır hiç bozmadığı duruşuyla, yer aldığı birçok sinema filmi ve dizilerle muazzam bir hayran kitlesine ulaştı. ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödüllerinin de sahibi olan İmirzalıoğlu, “Modelden oyuncu olmaz” kalıbını yıkan ilk isimlerden. Araba seçimini Mercedes’ten yana kullanan, yaptığı işler kadar yakışıklılığı ve karizmasıyla da gündemden düşmeyen ünlü oyuncu 3 yıldır Sinem Kobal ile evli.

Alişan – Land Rover Discovery, Tahminen bir milyon lira Şarkıcılık kariyerinin yanında oyunculuk ve sunuculuk yaparak da sürekli ekranlarda görmeye alıştığımız Alişan, özel hayatı ve girdiği polemiklerle de magazin gündeminde sık sık karşımıza çıkıyor. Buse Varol ile evlendiği günden beri attığı her adım mercek altına alınan Alişan, bugünlerde ilk çocuğunu kucağına almanın heyecanında. Eşi ve bebeğinin konforu için BMW 6.45 Coupe arabasını değiştirip Land Rover Discovery alan Alişan’ın yeni otomobili tam 8 kişilik. Kuzguncuk’ta lüks bir villaya taşınan çift ailelerini genişletme hazırlığına çoktan girmiş.

Filiz Akın – Eski Pontiac Bonville Catalina, Tahminen yetmişbeş bin TL Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncularından biri olan Filiz Akın, zarafetiyle yıllardır adından söz ettirmeye devam ediyor. 1966 yılında, tercihini 1963 model Pontiac Bonville Catalina arabadan yana kullanan Akın, kariyerinde sayısız filme imza attı. Avrupai fiziği ve farklı yüz hatlarıyla dönemine damga vuran; hala oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip olan aktrisin oğlu İlker İnanoğlu da “Arka Sokaklar” dizisindeki oyunculuğuyla adını halk genelinde duyurmuştu. Filiz Akın, 1994 yılından beri diplomat ve istihbaratçı Sönmez Köksal ile evli.

Çağatay Ulusoy – Porsche Cayenne, Tahminen beşyüz bin lira Muhafız dizisiyle adından söz ettiren ve Mercedes cipini değiştirdikten sonra Porsche Cayenne alan Çağatay Ulusoy, lüks araba tutkunu ünlülerden. 160 bin liraya aldığı arazi aracıyla da uzun süre magazin haberlerinde gördüğümüz oyuncu, arabasının rengini haki yeşiline boyatmak için de oldukça yüklü bir para harcadı. Türkiye dışında, dünya genelinde de adını duyurmaya başlayan Ulusoy, oynadığı rollerde sergilediği performansla hayran kitlesini genişletmeye devam ediyor. Son zamanlarda aldığı fazla kilolar ve uzattığı saç sakalıyla tepki gören yakışıklı oyuncu, dileriz acilen eski haline dönüp hayranlarını üzmez.

Ebru Şallı – Jaguar XJ, Tahminen bir milyon lira 90’lı yılların en güzel ve en popüler mankeni olan Ebru Şallı şimdilerde pilates ve sağlıklı yaşam videolarıyla geniş bir hayran kitlesi yakalamış durumda. 42 yaşında olan ünlü model, birçok kişinin zayıflamasına vesile olmasıyla bir hayli sevilen bir konumda yer alıyor. Elde ettiği başarılarının yanı sıra yaşadığı aşklar ile de gündeme gelen Şallı’ya nişanlısı Uğur Akkuş tarafından Jaguar hediye edilmişti.

Serdar Ortaç – Range Rover Autobiography Luxor, Tahminen üçyüz bin dolar Hemen hemen bir şekilde herkesin aklında bir Serdar Ortaç şarkısı vardır. Kendisine ait şarkı sözleriyle her zaman adından bahsettirmeyi başarmış olan şarkıcının; albümleri, sahne performansları ve şarkıları ülke çapında hatırı sayılır bir düzeyde başarı elde etmişti. Chloe ile evli olan Ortaç, çalkantılı evliliğiyle magazin dünyasını sıkı takibi altında. Kazancını lüks araçlar ile harcadığı bilinen Ortaç, son olarak galerisindeki neredeyse tüm araçları satmış ve tek araba olarak Range Rover kullanmaya başlamıştır.

Sadri Alışık,Eski model Chevrolet Bel Air, Tahminen kırk bin TL Nam-ı diğer Turist Ömer. Belki de Yeşilçam’ın en sevilen aktörlerinden biri olan Sadri Alışık, bir döneme fazlasıyla damgasını vurmuştu. Beş yüzün üzerindeki filmde aldığı rolleri hakkıyla yerine getirmeyi başaran Alışık, her zaman içinde taşıdığı yaşama sevinci ve umuduyla bilinir. Sadece oyuncu olmayan usta oyuncu, aynı zamanda bir ressam ve şairdi. Ayrıca en iyi erkek oyuncu gibi ödüllerin de sahibi olmuştur. 1966’da aldığı 1957 model Chevrolet aracını çok severek kullandığı biliniyordu.

Rasim Öztekin – Cadillac-Escalade, Tahminen bir milyon TL Özellikle son zamanlardaki Türk dizi ve filmlerinin neredeyse birçoğunda izi bulunan usta oyuncu Rasim Öztekin, büründüğü karakterlerle ülkede birçok kişinin gönlünde taht kurmuş durumda. Kimimiz onu G.O.R.A’nın Bob Marley Faruk’u olarak bilirken kimimiz Seksenler’in babası olarak bilir. Kimimizse karakterine büründüğü herhangi bir rolden bilir onu. Aynı zamanda usta oyuncu Türk Tiyatrosu’nun güldürü geleneğine ait olan Kel Hasan Efendi’nin Kavuk’unun son sahibidir. Ayrıca kendisi gibi oyuncu olan Pelin Öztekin’in de babası olan Rasim Öztekin, araç seçimini de Cadillac’tan yana yaptığı görüldü.

Volkan Demirel – Rolls Royce Wraith Black Badge, Tahminen altı milyon lira 2002’den beri Fenerbahçe takımında forma giyen yılların file bekçisi Volkan Demirel, 2009 Belçika güzeli eşi Zeynep Sever ve kızlarıyla beraber örnek bir aile tablosu çizip, mutluluklarını sık sık dile getiriyor. Eşi için 3 katlı lüks villalarına spor salonu yaptırarak da gündeme gelen Demirel, servetini ailesi için harcıyor ve akıllı yatırımlar yapıyor. Ferrari F12 Berlinetta ile görmeye alışık olduğumuz profesyonel kaleci, son zamanlarda garajına Rolls Royce Wraith Black Badge’i de ekleyerek kendini ödüllendirdi.

Tolgahan Sayışman – Ferrari Spider, Tahminen dörtyüz bin dolar 2004’te katıldığı uluslararası erkek güzellik yarışması Manhunt International’da dünya birincisi seçildikten sonra tüm dikkatleri üzerine çekerek birçok dizi ve filmde oynayıp, ünlü markaların reklam yüzü olan Tolgahan Sayışman, bu sıralar evliliğiyle de gündemde. Ailesi için hiçbir masraftan kaçınmayan Sayışman, babasına aldığı ev ve BMW 3.20 otomobille ailesini çok gururlandırdı. Eşi, 2008’de Miss Globe Kâinat Güzeli seçilen Almeda Abazi’ye de hediye ettiği Range Rover Velar ile garajını genişleten ünlü oyuncunun koleksiyonunda; VW Touareg Jeep, Volkswagen Transporter VIP, Porsche Panamera, Ferrari f400 gibi lüks otomobiller mevcut.

Ali Şen – Eski model Willys, Tahminen yirmibeş bin TL Şener Şen’in babası efsane oyuncu Ali Şen, saatte 160 km hız yapabilen arabasını 1966 yılında 25 bin TL’ye satın almıştı. “Yılanların Öcü” filminde canlandırdığı muhtar karakteriyle ve “Vurun Kahpeye” filminde Hacı Fettah rolüyle Türk sinemasının unutulmazları arasına giren usta oyuncu, kariyerine onlarca film sığdırdı. Kimi zaman huysuz karakter tiplemeleriyle komedi filmleriyle güldüren, kimi zaman sevecen ve babacan tavırlı dram filmleriyle ağlatan Şen, beyin kanaması sonucu 1989’da hayatını kaybetti; ancak hiçbir zaman unutulmadı.

Tümer Metin – Porsche Cayanne, Tahminen yediyüz bin lira Her ne kadar Beşiktaş’ın efsane isimleri arasında yer alsa da; milli futbolcu, Zonguldak ve Fenerbahçe gibi Türk takımlarında da forma giydi. Zamanında gayretli bir performans sergileyen Metin, futbol hayatına 44 yaşında Kerkyra takımında son verdi. Her ne kadar aktif futbol hayatına son verdiyse de hala spor yorumculuğuyla gündemdeki yerini koruyor. Sık sık yaptığı ilginç yorumlar sayesinde adından çokça sık ettiren Tümer Metin, araç tercihini Porsche’dan yana kullanmış durumda.

Hidayet Türkoğlu – Bentley Continental GT, Tahminen dörtyüz bin dolar Türkiye Basketbol Federasyonu başkanı Hidayet Türkoğlu, 1997’de Anadolu Efes takımında forma giyerek kariyerindeki ilk adımı attı ve adını basketbol tarihinin efsane oyuncuları arasına yazdırdı. Dünya basketbolunun en büyük vitrini olan NBA’e en iyi dereceyle seçilen ilk Türk oldu. Basketbol kadar reklam sektöründe de adından söz ettiren, sık sık Dodge Challenger 6.1 ve Bentley marka otomobilleriyle objektiflere yansıyan Türkoğlu, şampiyona finali öncesinde “Maddi manevi desteğinizi bekliyoruz.” sözüyle herkesi uzun süre güldürmüştü. Çocukluk aşkı Banu Türkoğlu ile hayatını birleştiren Hidayet’in 2 tane kızı var. Sosyal sorumluluk projeleriyle gündeme gelip takdir toplayan Banu Türkoğlu ise; Shaba Yaşam Merkezi adlı spor salonunun sahibi.

Caner Erkin – Cadillac Escalade, Tahminen bir milyon lira Fenerbahçe, Inter gibi takımlarda forma giydikten sonra, Beşiktaş’ta top koşturmaya başlayan Caner Erkin, Türkiye’nin en zengin futbolcuları arasında gösteriliyor. Eşi Şükran Ovalı’nın isteği üzerine Miami’deki Porsche Design Tower’dan aldığı ev ve Çeşme’den aldığı muhteşem villayla da kesenin ağzını sonuna kadar açan ünlü futbolcu, süper lüks arabalarıyla garajını renklendirmeye devam ediyor. Dodge Challenger Str 8, Cadillac Escalade, Ferrari, Mercedes gibi otomobillerin sahibi Erkin, oyuncu eşi Şükran Ovalı ile beraber doğudaki kimsesiz çocuklara yaptıkları yardımla da büyük takdir toplamıştı.

Gökhan Gönül – Lamborghini Gallardo, Tahminen dörtyüz bin dolar Gençlerbirliği ve Fenerbahçe gibi takımlarda forma giydikten sonra Beşiktaş’ta top koşturmaya başlayan Gökhan Gönül, milli takım için de ter döküyor. Sakatlanmalarıyla da meşhur olan 34 yaşındaki sevilen futbolcu, siyah Lamborghini Gallardo marka otomobiliyle objektiflere yansıyor. 2 erkek çocuk babası futbolcu, ailesi için kesenin ağzını açmakta oldukça cömert davranıyor. Gökhan Gönül, eşi Hatice Gönül’e hediye ettiği Aston Martin arabayla ve yaptırdığı özel ‘HG’ plakayla da haber sayfalarında uzun süre yer almıştı.

Hülya Koçyiğit – Eski Pontiac Catalina, Tahminen ellibeş bin TL Yeşilçam’ın konservatuar kökenli aktristi, oynadığı farklı rollerin hakkını fazlasıyla veren, hanımefendiliği ve zarafeti ile Türk halkının gönlünde taht kuran Hülya Koçyiğit, 200’ün üstünde filmde ve 10 televizyon dizisinde rol aldı. Sayısız ödülün sahibi olan usta oyuncunun filmleri; Yunanistan, İran, Mısır, Lübnan, Cezayir gibi farklı ülkelerde de gösterildi. 1966 yılında, araba tercihini 55 bin liraya mal ettiği 1959 model Pontiac Catalina’dan yana kullanan Koçyiğit, eski futbolcu Selim Soydan ile 51 yıllık evliliğiyle de örnek gösterilen ünlülerden.

Ediz Hun – Eski model Chevrolet Corvair Catalina, Tahminen kırkbir bin TL Yıllardır beyefendi duruşunu hiçbir zaman bozmayan ve gönüllerde taht kuran Yeşilçam’ın muhteşem aktörü Ediz Hun, üniversitelerde öğretim üyeliği yapmaya devam ediyor. Türk sinemasının romantik jönü olarak adını hafızalara yazdıran efsane oyuncu, 130 filmde başrol oynadı. Ünlü aktör, 1966’da satın aldığı, saatte 130 km hız yapabilen 1960 model Chevrolet Corvair Catalina arabasıyla oldukça mutlu görünüyor. Aslen Çerkez olan Ediz Hun, 1973 yılında Berna Hun ile evlendi ve çiftin 2 çocukları oldu.

David Beckham – Roll Royce Phantom Drophead Coupe, Tahminen dörtyüz Bin Dolar Tüm dünyada tanınan eski futbolcu ve ünlü markaların reklam yüzü David Beckham ‘Kral Arthur: Kılıç Efsanesi’ filminde canlandırdığı başrolle oyunculuktan da tam puan aldı. 450 milyon dolarlık servetine eşi Victoria Beckham’ın geliri de eklenince dünyanın en zengin çiftleri arasında yer almaları kaçınılmaz oluyor. Ailesiyle beraber süper lüks bir konakta yaşayan David Beckham, garajında 1969 model Aston Martins gibi 20’den fazla servet yavrusu barındırıyor. Bu arabalardan en çok gördüğümüz Rolls Royce Phantom Drophead Coupe’un yaklaşık değeri ise 400 bin dolar.

Madonna – Maybach Eski model, Tahminen üçyüz bin dolar Pop müziğin kraliçesi Madonna, 35 yıllık müzik kariyerinde albümü en çok satan kadın şarkıcı olarak Guinness Dünya Rekoru kırdı. Olağanüstü servetiyle araba koleksiyonuna cüretkar bir şekilde yenilerini ekleyen dünya starı; Maybach, Bentley, Jaguar, Mercedes Benz and Audi gibi 11 tane süper lüks otomobilin sahibi. 4 evinin toplam değeri 185 milyon dolar olan Madonna, Amerika’nın en zengin kadın şarkıcısı olarak gösteriliyor.

Nebahat Çehre, Eski model Mercury Meteor, Tahminen elli bin TL Zarafetiyle ve güzelliğiyle genç kızlara taş çıkaracak kadar beğeni toplayan Nebahat Çehre, “Aşk-ı Memnu” dizisindeki Firdevs Yöreoğlu karakteriyle yeni jenerasyonun da gönlünü fethetti. Her daim asaletini korumayı başaran Çehre, kariyerinde onlarca film ve televizyon dizisinde yer aldı. Oyunculuk performansıyla da beğenilen efsane aktris, 1966 yılında araba tercihini 1962 model Mercury Meteor’dan yana kullanmıştı. Türk sinemasının “taçsız kral” lakaplı unutulmaz oyuncusu Yılmaz Güney ile yaşadığı evlilikle uzun süre adından söz ettiren Nebahat Çehre, yıllara meydan okumaya devam ediyor.

İzzet Günay – Eski model Mercedes S, Tahminen doksan bin TL Yeşilçam’ın unutulmaz aktörlerinden İzzet Günay, beyefendi duruşuyla Türk halkının gönlünde eşsiz bir yer edindi. Araba tercihini o dönemlerde saatte 180 km hız yapabilen 1963 model Mercedes 220S’den yana kullanan oyuncu, 100’den fazla sinema filminde rol aldı. Bir dönem, Türk Sanat Müziği dalında solistlik yaparak sahneye de çıkan usta oyuncu, “Altın Portakal Film Festivali-En Başarılı Oyuncu” gibi ödüllerin de sahibi oldu. İlk eşini beyin kanamasından kaybettikten sonra zor günler geçiren Günay, 1970’de İpek Umar ile evlendi ve çiftin bir oğulları oldu.

Leonardo DiCaprio – Fisker Karma Hybrid, Tahminen yüzotuz Bin Dolar Oscar ödüllü Amerikalı aktör Leonardo DiCaprio, Titanik filmindeki performansıyla tüm dünyada harikulade bir hayran kitlesine ulaşmıştı. Küresel ısınma ve çevre konusundaki hassasiyetini yaşantısına da yansıtan örnek oyuncu, Leonardo DiCaprio Vakfı’nı kurarak yüklü miktarda bağış yaptı. Nepal’deki kaplanları korumak için de yardımda bulunan oyuncu, aldığı adayı da çevre dostu yöntemlerle küçük bir cennete çevirdi. DiCaprio’nun garajındaki arabalar bile çevre dostu; Porsche Cayenne SUV, Toyota Prius ve Tesla Roadster gibi onlarca arabası olan DiCaprio’nun 135 bin dolar değerindeki Fisker Karma Hybrid çevre dostu dizaynlı arabası ise hepimizin favorisi.

Cristiano Ronaldo – Bugatti Veyron, Tahminen iki Milyon Dolar Yalnızca aktörler ya da rapçiler süper lüks arabalara binmiyor, 108 milyon dolarlık olağanüstü servetiyle Cristiano Ronaldo gibi dünyaca ünlü sporcular da kazancını aşırı pahalı arabalara yatırabiliyor! Yıllar boyunca Lamborghini Aventador ve Maserati’nin de içinde bulunduğu araba koleksiyonuna milyon dolarlar harcayan, kariyerinin zirvesindeki Ronaldo’nun meşhur Bugatti Veyron arabasının değeri 2.5 milyon dolar! Dünyanın en zengin futbolcuları arasında yer alan, yaptığı bağışlarla da büyük takdir toplayan Ronaldo; oldukça pahalı muhteşem bir evde yaşıyor ve Gulfstream G200 modelindeki özel jetiyle sürekli gündeme geliyor.

Zeki Müren – Eski Chevrolet Impala, Tahminen yüzbeş bin TL Biraz nostalji yapıp maziye dönecek olursak, ünlü isimlerin yaşadıkları dönemde yaptıkları araba tercihleri karşısında hayrete düşmemek elde değil. Vefatının ardından yıllar geçse de tarzıyla ve şarkılarıyla hiçbir zaman unutulmayan efsane sanatçı Zeki Müren, kariyerinde sayısız albüme ve sinema filmlerine imza attı. Saatte 200 km hız yapabilen 1966 model Chevrolet Impala arabasıyla verdiği pozla dönemine damga vuran sanatçı, o zamanlarda 105 bin TL’ye mal ettiği otomobilini çok severek kullanmıştı.

Ayhan Işık – Eski model Mercedes SL, Tahminen yüzkırk bin TL Beyin kanaması sonucu henüz 50 yaşındayken kaybettiğimiz Türk sinemasının efsane aktörlerinden “taçsız kral” lakaplı Ayhan Işık, oyunculuk kariyerine 140 civarında film sığdırdı. Adından hala söz ettiren ünlü aktör, yakışıklılığıyla da adını hafızalara kazımıştı. Işık, döneminin en lüks otomobiline sahip kişiydi ve saatte 220 km hız yapabilen Mercedes 230 SL arabasıyla her fırsatta poz vermeyi severdi. Tam 15 yıl hiç ayrılmayan, beraber onlarca filmde rol alan Ayhan Işık ve Sadri Alışık’ın unutulmaz dostluğu akıllarda hep kaldı.

Yıldız Kenter – Eski model Chevrolet Chevy II, Tahminen otuz bin TL 91 yaşındaki sinema ve tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter, efsane oyunculuğuyla Türk halkının gönlünde taht kurdu. Oynadığı filmler ve oyunlar kadar yardımseverliğiyle de dikkat çeken Kenter, aynı zamanda UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi’dir. 1966 yılında 30 bin TL’ye mal ettiği, saatte 120 km hız yapabilen 1963 model Chevrolet Chevy II’yi tercih eden usta oyuncu, “Yüzyılın En Başarılı Yüz Kadınından Biri” olarak Finlandiya Kadın Kuruluşu tarafından ödüllendirilmişti. Sayısız tiyatro oyunu, sinema filmi ve televizyon dizilerinde yer alan Kenter, yıllara adeta meydan okumaya devam ediyor.

Müşfik Kenter – Eski model Mercedes, Tahminen otuzbeş bin TL Efsane oyuncu Yıldız Kenter’in 2012 yılında kaybettiğimiz kendisi gibi tiyatrocu kardeşi Müşfik Kenter, kariyerinde onlarca tiyatro oyununda yer aldı; aynı zamanda seslendirme sanatçılığı da yaptı. Oynadığı sinema filmleri ve “Avrupa Yakası” gibi televizyon dizileriyle de adından sık sık bahsettiren usta oyuncu, “En İyi Erkek Oyuncu” gibi ödüllerin sahibi oldu. İngiltere, Amerika, Yugoslavya, Almanya, Fransa gibi çeşitli ülkelerde sahne alan ve 5 evlilik yapan Kenter, saatte 160 km hız yapabilen arabasını 1966 yılında 35 bin TL’ye satın almıştı.

Tamer Yiğit – Eski model Mercedes SE, Tahminen seksenbeş bin TL AKP’nin kurucuları arasında yer alan Yeşilçam’ın efsane aktörü Tamer Yiğit, 200’e yakın filmde rol aldıktan sonra, “Kurtlar Vadisi-Pusu’da, kardeşini faili meçhul bir cinayete kurban veren ‘Toros’ ailesinin reisine hayat verdi. 1973’te Rukiye Bayrak’la evlenerek özel hayatıyla da uzun süre gündemde yer alan usta oyuncunun kayınpederiyle yaşadığı gerginlik yıllarca sürmüştü. Oynadığı cesur filmlerdeki cüretkar sahnelerle de adını duyuran ünlü sanatçımız Tamer Yiğit, araba seçimini 1966 yılında saatte 200 km yapabilen 1962 model Mercedes 2020 SE’den yana kullanmıştı.

Zeynep Değirmencioğlu (Nam-ı diğer Ayşecik) – T modeli Bel Air tipi Chevrolet, Tahminen kırk bin TL Yeşilçam’a çok küçük yaşına rağmen oynadığı filmlerle damgasını vuran Zeynep Değirmencioğlu, rol aldığı her projede seyirciyi ekrana kilitlemeyi başardı. “Ayşecik” tiplemesiyle hafızalara kazınan ve gönüllerde taht kuran ünlü oyuncunun lüks bir arabası yoktu. 1962 yılında 40 bin TL’ye satın aldığı T958 modeli Bel Air tipi Chevrolet otomobili tercih eden Değirmencioğlu, Türk sinemasında adeta yeni bir çığır açmıştı. Zamanla oyunculuğu bırakan ve emlak sektörüne atılan Değirmencioğlu, Fenerbahçe SK yöneticilerinden Serkan Acar ile uzun yıllar evli kalıp ayrıldı.

Lady Gaga – Rolls-Royce Phantom, Tahminen altıyüz bin dolar Dünyaca ünlü şarkıcı ve aktris Lady Gaga, sürekli değiştirdiği ilginç tarzıyla sık sık gündeme geliyor! Forbes dergisinin sıralamasına göre; geçtiğimiz yıllarda 80 milyon dolarlık servetiyle, 30 yaş altı en zengin ünlüler listesinde ilk sırada yer alan Lady Gaga, 12 milyon dolarlık muhteşem bir eve sahip! Audi R8, Chevrolet El Camino, Ford Bronco, Rolls-Royce Phantom gibi yaklaşık 19 arabası olan Lady Gaga’nın tahmin edebileceğiniz gibi sahip olduğu arabalar da çılgın moda renklerinden oluşuyor ve her biri şık tasarımlarıyla süper modele yakışacak tarzda.

Paris Hilton – Bentley GT Continental, Tahminen ikiyüzseksen Bin Dolar Her zaman sınırsız serveti ve ünüyle tanıdığımız Paris Hilton; Hilton otellerinin varisi, şarkıcı, aktris ve moda tasarımcısı olarak gündeme gelmeye devam ediyor. O olmasaydı muhtemelen Kim Kardashian da olmayacaktı. Yaklaşık 300 milyon dolar değerinde bir servete sahip Paris Hilton’un sayılamayacak kadar çok süper lüks arabası var; ancak onu gerçek bir Hollywood presesi gibi gösteren ve insanların en fazla dikkatini çeken 285 bin dolar değerindeki pembe Bentley GT Continental! Kullandığı araba renklerine göre kıyafet seçen ve arabalarıyla uyumlu renkte giyinmesiyle de magazin gündeminde gördüğümüz Hilton, içinde gizli geçitler ve özel gece kulübü bulunan küçük bir sarayda yaşıyor.

LeBron James – Lamborghini Aventador Roadster, Tahminen dörtyüz bin dolar Kral lakaplı, pek çok başarının ve ödülün sahibi süper star LeBron James, NBA’in istikrarlı oyuncularından. Los Angeles’ta oldukça şatafatlı bir evde yaşayan 34 yaşındaki LeBron James’in serveti 450 milyon dolar. Ferrari 458 Italia, Porsche 911 Turbo S, Hummer H2 ve Lamborghini Aventador Roadster gibi onlarca arabaya sahip NBA yıldızı, araba tutkunu olan ünlülerden. 2014’te Forbes dergisi tarafından “Dünyanın En Güçlü Sporcusu” seçilen ve akıllıca yatırımlarıyla da tanınan LeBron James, Liverpool futbol kulübünün hissedarlarından.

Dwayne “The Rock” Johnson – Pagani Huayra, Tahminen bir Milyon Dolar Hollywood aktörlerinden en çok kazanan isimlerden olan Dwayne Johnson’ın serveti yaklaşık 220 milyon dolar. Bu kadar yüksek bir kazanç karşılığında araba seçimlerinde de oldukça cömert davranan efsane oyuncu ve güreşçinin 1.5 milyon değerindeki Pagani Huayra arabası ise en az Dwayne Johnson kadar karizma! İtalyan firmanın ürünü olan Ferrari La Ferrari Matte White arabası ise ihtişamıyla görenleri hayran bırakacak cinsten! Florida’da 13 bin metrekarelik harika bir malikanede yaşayan aktörün evinde 7 hamam ve bir de sinema salonu bulunuyor.