Diyarbakır merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda 28 şüpheli yakalandı. MASAK, bağlantılı 977 milyon TL'lik finansal işlem hacmi belirlerken 17 kişi tutuklandı.
1 / 8Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin internet üzerinden fuhuş faaliyetlerinin organize edildiği yönündeki tespitlerle başlattığı soruşturma kapsamında 28 kişi yakalandı. ‘Silüet Operasyonu’ adı verilen çalışma, Diyarbakır merkezli 10 ilde düzenlendi.
2 / 8Teknik ve fiziki takipte şüphelilerin ajans adıyla internet siteleri açtığı, sahte kadın profilleri ve eskort ilanları üzerinden müşteri bulduğu tespit edildi. Kadınların belirlenen adreslere kiralık otomobil ve taksilerle götürüldüğü belirlendi.
3 / 8Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) incelemesinde şüphelilerle bağlantılı 977 milyon TL'lik finansal işlem hacmi saptandı. Suç gelirlerini gizlemek için üçüncü kişilerin banka hesaplarının ve kripto varlıkların kullanıldığı, kuyumcular üzerinden altın alımı yapılmış gibi para aktarıldığı ortaya çıkarıldı. Suç gelirleriyle mücadele kapsamında, aralarında 8 milyon 750 bin TL değerindeki 7 otomobil ile 1 arsanın bulunduğu mal varlıklarına el konuldu. Operasyon, Diyarbakır'ın yanı sıra İzmir, İstanbul, Antalya, Hatay, Denizli, Kayseri, Edirne, Sakarya ve Mersin'de eş zamanlı yapıldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 17'si mahkemece tutuklandı; diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası