11 Fotoğraf

10 yıl sonra bile yürekler sızlıyor: 15 Temmuz şehitleri kabirleri başında anıldı

15 Temmuz darbe girişiminin 10. yıl dönümünde şehitler, kabirleri başında anıldı. Ankara'daki anma törenine üst düzey devlet yetkilileri ve vatandaşlar katılarak, şehit yakınlarına destek verdi.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 11 10 yıl sonra bile yürekler sızlıyor: 15 Temmuz şehitleri kabirleri başında anıldı 1
    15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden tam 10 yıl geçti. O gece vatan uğruna can veren aziz şehitlerimiz, kabirleri başında dualarla ve gözyaşlarıyla anıldı. Ankara'daki Karşıyaka Mezarlığı'nda bulunan 15 Temmuz Şehitliği'nde düzenlenen anma törenine, devletin zirvesi tam kadro katıldı.
  2. 2 / 11 10 yıl sonra bile yürekler sızlıyor: 15 Temmuz şehitleri kabirleri başında anıldı 2
    İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Ankara Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı, Emniyet Genel Müdürü Ali Fidan, Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Ahmet Kendir ve Ankara Emniyet Müdürü Maksut Yüksek'in yanı sıra siyasi parti temsilcileri, askeri yetkililer, şehit yakınları, gaziler, polisler ve çok sayıda vatandaş da şehitlerini unutmadıklarını göstermek için oradaydı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve Ankara Müftüsü Hasan Çınar tarafından şehitlerimiz için dualar edildi. Bakan Çiftçi, şehitlerin kabirlerine karanfiller bırakarak ailelerine başsağlığı dileklerini iletti. Törende dikkat çeken anlardan biri ise, babasıyla birlikte şehitliği ziyaret eden 6 yaşındaki Ömer Halis'in Bakan Çiftçi ile kurduğu sıcak sohbet ve çekilen hatıra fotoğrafıydı.
  3. 3 / 11 10 yıl sonra bile yürekler sızlıyor: 15 Temmuz şehitleri kabirleri başında anıldı 3
    15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde şehit düşen Sümer Deniz'in babası Hüseyin Deniz, o karanlık geceyi ve sonrasını yürek burkan sözlerle anlattı. Deniz, "Bunlar olmasa bu memleket de olmazdı. Hainler memleketi parçalamak için ellerinden gelen her türlü kötülüğü yaptılar. Hainler içimize sızmış. Bizim verdiğimiz vergilerle, silahları bize, vatandaşına karşı kullandı bu hainler. Onların yeri yurdu yok ama bizim yerimiz yurdumuz var. Bu vatan bizim. Biz bu vatanı ölünceye kadar bekleyeceğiz. Her zaman da şehit veririz. Her zaman hazırız" diyerek vatan sevgisini ve kararlılığını dile getirdi. Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit olan Selim Cansız'ın 13 yaşındaki kızı Defne Cansız ise babasına duyduğu özlemi, "Çok güzel bir babaydı. En iyisiydi" sözleriyle ifade etti. Bu acı dolu anılar, 15 Temmuz ruhunun asla unutulmayacağını bir kez daha gözler önüne serdi.
  4. 4 / 11 10 yıl sonra bile yürekler sızlıyor: 15 Temmuz şehitleri kabirleri başında anıldı 4
  5. 5 / 11 10 yıl sonra bile yürekler sızlıyor: 15 Temmuz şehitleri kabirleri başında anıldı 5
  6. 6 / 11 10 yıl sonra bile yürekler sızlıyor: 15 Temmuz şehitleri kabirleri başında anıldı 6
  7. 7 / 11 10 yıl sonra bile yürekler sızlıyor: 15 Temmuz şehitleri kabirleri başında anıldı 7
  8. 8 / 11 10 yıl sonra bile yürekler sızlıyor: 15 Temmuz şehitleri kabirleri başında anıldı 8
  9. 9 / 11 10 yıl sonra bile yürekler sızlıyor: 15 Temmuz şehitleri kabirleri başında anıldı 9
  10. 10 / 11 10 yıl sonra bile yürekler sızlıyor: 15 Temmuz şehitleri kabirleri başında anıldı 10
  11. 11 / 11 10 yıl sonra bile yürekler sızlıyor: 15 Temmuz şehitleri kabirleri başında anıldı 11

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş