14 yaşındaki Onur Kaya, kabotaj bayramı şiir yarışmasında birinci oldu
İzmir'de düzenlenen Kabotaj Bayramı şiir yarışmasında Onur Kaya, 'Mavi Vatan' şiiriyle birinci oldu. Öğrenci, annesinin fedakarlıklarına teşekkür etti ve psikolog olmayı hedefliyor.
1 / 9İzmir'de, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen meslek liseleri arası şiir yarışmasında, denizcilik lisesi öğrencisi Onur Kaya (14), 'Mavi Vatan' adlı şiiriyle hem ilçe hem de il genelinde birincilik ödülüne layık görüldü.
2 / 9Kaya, okulunda örnek öğrenci seçilerek madalya aldı. Küçük yaşta babasını kaybeden Kaya, annesinin fedakarlıklarıyla büyüdüğünü ve elde ettiği başarıların sadece kendisine ait olmadığını vurguladı. “Şiir yazarken kendimi çok iyi hissediyorum; adeta kendimi tamamlayan bir oda gibi görüyorum” diyen Kaya, kazandığı başarıdan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
3 / 9Onur Kaya, eğitim hayatında ilerleyerek psikolog olmayı hedefliyor. Kızılay ve Kadınları ve Çocukları Yaşatma ve Koruma Derneği (KAÇOK) gönüllüsü olduğunu belirten Kaya, bu derneklerin sağladığı destekle öğrenim hayatına devam edebildiğini ifade etti. “Annemi rahat ettirmek benim en büyük önceliğim” diyen Kaya, çevresindeki insanlara ilham kaynağı olmaya devam ediyor.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası