15 Temmuz gazileri, Gabar'daki petrol üretimini yerinde inceledi
15 Temmuz gazileri, Gabar'daki petrol üretim süreçlerini yerinde inceleyerek devletin terörle mücadeledeki başarısını ve yapılan yatırımları gözlemledi.
1 / 5Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda görev yapan 15 Temmuz gazileri, darbe girişiminin 10'uncu yıl dönümünde Şırnak Gabar'daki petrol üretim süreçlerini yerinde inceleme fırsatı buldu.
2 / 5Gabar'daki petrol kuyularını ziyaret eden gaziler, üretim süreçleri hakkında detaylı bilgiler aldı. TEİAŞ çalışanı gazi Yaşar Gücenmez, bu ziyaretin kendileri için anlamlı olduğunu ifade ederek, "Bir zamanlar burası terörle anılıyordu. Şu anda petrol çıkarılıyor. Yerinde görmek çok önemli. 'Terörsüz Türkiye' süreci ile birlikte burada petrolün üretilmesi büyük bir anlam taşıyor," dedi.
3 / 5Gazi Kaan Şimşek ise, devletin terörü bertaraf ederek yaptığı yatırımları gördüklerini belirtti. "Yollar, elektrik hatları, çalışan insanlar yani ciddi yatırımları gördük. Gurur duyduk. Bu yatırımları gazi arkadaşlarımızla birlikte halkımıza anlatıp devletimizin gücünü hissettirmeye çalışacağız," ifadelerini kullandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ziyarete ilişkin yaptığı paylaşımda, "10 yıl önce 15 Temmuz gecesi, milletimiz, istiklaline ve istikbaline sahip çıktı. Şimdi o kahraman gazilerimiz, enerji bağımsızlığımızın sembolü Gabar'da," diyerek, Gabar'da yapılan üretimlerin ekonomik değerinin yanı sıra, milletin iradesinin ve bağımsızlık hedefinin bir yansıması olduğunu vurguladı.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası