1 / 4Bahçeşehir Koleji Nakkaştepe 50. Yıl Kampüsü'nden 17 yaşındaki Doruk Çağlı, dünyanın saygın üniversitelerinden Harvard Üniversitesi'nin Bilgisayar Bilimi bölümüne kabul edilerek büyük bir başarıya imza attı. Okulun, dünya sıralamasında ilk sıralarda yer alan üniversitelerden kabul alan öğrencileriyle birlikte başarılarını kutladığı törende konuşan Doruk, merak duygusunu 'Hezarfen' olma ruhuyla birleştirdiğini belirterek, "Harvard'da yapay zeka ve etik değerleri birleştirerek, teknolojiyi insanlık yararına dönüştürecek projeler üretmek istiyorum" dedi.
2 / 4
3 / 4Dünyanın önde gelen üniversitelerinden kabul alan Bahçeşehir Koleji Nakkaştepe 50. Yıl Kampüsü öğrencileri arasında yer alan Doruk Çağlı, Harvard'daki akademik yolculuğunda yapay zeka ve etik değerleri birleştirmeyi hedefliyor. Ailesinden aldığı "bin bilen olmak" yani 'Hezarfen olmak' felsefesini benimseyen Doruk, her şeyi inceleyip doğru soruları sormaya çalıştığını vurguladı. Robotik alanındaki seçiminin de bu çok yönlü yaklaşımından kaynaklandığını belirten Çağlı, "Robotik, farklı disiplinleri bir araya getirmemi sağladı. Algoritma için bilgisayar bilimi ve matematik, tasarım için malzeme bilimi ve mekanik, doğadan esinlenme için biyoloji, toplum algısı için sosyoloji, insan hakları ve yapay zeka için hukuk ve felsefe... Bu alanları bağlayabilmek tam istediğim şeydi" dedi. Dünyanın ikinci bir Rönesans'a doğru gittiğine inanan Doruk, sınırların kalktığı bir eğitim modelini hedeflediğini sözlerine ekledi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası