6 Fotoğraf

30 Ağustos Zafer Bayramı, KKTC'de coşkuyla kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı, resmi katılımlarla düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı. Cumhurbaşkanı Erhürman, Atatürk'e saygı duruşunda bulundu.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 6 30 Ağustos Zafer Bayramı, KKTC'de coşkuyla kutlandı 1
    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da 30 Ağustos Zafer Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.
  2. 2 / 6 30 Ağustos Zafer Bayramı, KKTC'de coşkuyla kutlandı 2
    Törene, KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Başbakan Ünal Üstel ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de katıldı. Etkinlik, resmi protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.
  3. 3 / 6 30 Ağustos Zafer Bayramı, KKTC'de coşkuyla kutlandı 3
    Cumhurbaşkanı Erhürman, anıt özel defterine yazdığı mesajında, “Aziz Atatürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104’üncü yılında sizi bir kez daha sevgi, saygı ve büyük bir özlemle anıyoruz” ifadelerini kullandı. Erhürman, Türk milletinin varoluş mücadelesine önderlik eden Atatürk’ün, Kıbrıs Türk halkının mücadelesine de ışık tuttuğunu vurguladı. Törende, başta şehitler olmak üzere, bu zaferin kazanılmasında emeği geçenleri rahmet ve minnetle anarak, bayramı büyük bir gururla kutladıklarını belirtti.
  4. 4 / 6 30 Ağustos Zafer Bayramı, KKTC'de coşkuyla kutlandı 4
  5. 5 / 6 30 Ağustos Zafer Bayramı, KKTC'de coşkuyla kutlandı 5
  6. 6 / 6 30 Ağustos Zafer Bayramı, KKTC'de coşkuyla kutlandı 6

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş