9 Fotoğraf

65'lik kündekari ustası, hurda arazi aracını 1 yılda ahşap bir şahesere dönüştürdü

65 yaşındaki kündekari ustası Mehmet Ali Tüfekçi, 1954 model hurda arazi aracını 1 yılda ahşap bir şahesere dönüştürdü. Nostaljik aracıyla geçmişe yolculuk yapıyor.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 9 65'lik kündekari ustası, hurda arazi aracını 1 yılda ahşap bir şahesere dönüştürdü 1
    İstanbul'da yaşayan 65 yaşındaki kündekari (ahşap oyma) sanatçısı Mehmet Ali Tüfekçi, hurda halde aldığı 1954 model arazi aracını, tam bir yıl süren titiz bir çalışmayla adeta yeniden yarattı. Mesleki tecrübesini kullanarak aracın zamanla çürüyen ahşap kasasını aslına uygun şekilde imal eden Tüfekçi, klasik kamyonetiyle memleketi Rize'nin yollarında adeta nostaljik bir yolculuğa çıktı.
  2. 2 / 9 65'lik kündekari ustası, hurda arazi aracını 1 yılda ahşap bir şahesere dönüştürdü 2
    Tüfekçi, eski araçlara olan tutkusunu hurda bir arazi aracıyla birleştirerek işe koyuldu. Motor ve mekanik aksamı tamamen orijinal parçalarla yeniledikten sonra, en zorlu kısım olan ahşap kasayı, sanatının inceliklerini kullanarak baştan yarattı. Çocuklarının da desteğiyle bir yıl boyunca aralıksız çalışan sanatçı, aracın Amerikan versiyonlarındaki ahşap kasasına sadık kalarak bu projeyi tamamladı. Aracın iç aksesuarlarından düğmelerine, pedallarından krom detaylarına kadar her bir parçası el emeğiyle yeniden şekillendirildi.
  3. 3 / 9 65'lik kündekari ustası, hurda arazi aracını 1 yılda ahşap bir şahesere dönüştürdü 3
    Memleketi Rize'ye getirdiği bu eşsiz araçla gezen Tüfekçi, görenleri kendine hayran bırakıyor. Aracın direksiyonuna geçtiğinde adeta 1970'li yıllara, o eski köy günlerine döndüğünü belirten sanatçı, bu nostaljik yolculuğun kendisi için büyük bir keyif olduğunu dile getiriyor. Aracına 'insan bile bindirmediğini' ve 'çay taşımak gibi bir düşüncesinin olmadığını' söyleyen Tüfekçi, aracını sadece kendi zevki için, nereye kadar giderse o şekilde kullanmaya devam edeceğini vurguluyor.
  4. 4 / 9 65'lik kündekari ustası, hurda arazi aracını 1 yılda ahşap bir şahesere dönüştürdü 4
  5. 5 / 9 65'lik kündekari ustası, hurda arazi aracını 1 yılda ahşap bir şahesere dönüştürdü 5
  6. 6 / 9 65'lik kündekari ustası, hurda arazi aracını 1 yılda ahşap bir şahesere dönüştürdü 6
  7. 7 / 9 65'lik kündekari ustası, hurda arazi aracını 1 yılda ahşap bir şahesere dönüştürdü 7
  8. 8 / 9 65'lik kündekari ustası, hurda arazi aracını 1 yılda ahşap bir şahesere dönüştürdü 8
  9. 9 / 9 65'lik kündekari ustası, hurda arazi aracını 1 yılda ahşap bir şahesere dönüştürdü 9

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş