11 Fotoğraf

7 yıl süren kabus: Anneanne, torununu 'Ahmet' diye saklamış

Bursa'da 7 yıl önce babası tarafından kaçırılan ve anneannesi tarafından 'Ahmet' adıyla saklanan küçük Nazar, yapılan operasyonla kurtarıldı.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 11 7 yıl süren kabus: Anneanne, torununu 'Ahmet' diye saklamış 1
    Bursa'da, 7 yıl önce babası tarafından kaçırılan ve harabe bir evde alıkonulan küçük Nazar'ın dramı mahkemeye taşındı. Babaanne Hanife Taşdemir Stief'in, torununu kimliğini gizlemek ve tanınmamak için 'Ahmet' diye kayıtlara geçirdiği ortaya çıktı. Stief, 'İnsan ticareti' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
  2. 2 / 11 7 yıl süren kabus: Anneanne, torununu 'Ahmet' diye saklamış 2
    7 yıl süren kabus: Anneanne, torununu \
  3. 3 / 11 7 yıl süren kabus: Anneanne, torununu 'Ahmet' diye saklamış 3
    Almanya'da yaşayan Türk baba Umut K. ve Alman anne Rebecca S.'nin 2018 doğumlu oğlu Nazar S., babası tarafından Türkiye'ye kaçırıldıktan sonra adeta sırra kadem basmıştı. Babası Umut K.'nin 2 yıl önce kalp krizinden ölmesinin ardından, Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında 6 kişilik özel bir ekip, 30 günlük titiz bir çalışmayla küçük çocuğu babaannesinin alıkoyduğu harabe evde buldu. 10 Mart'ta gerçekleştirilen operasyonla kurtarılan Nazar, DNA testi sonrası annesi Rebecca S.'ye teslim edildi ve Almanya'da annesi ile kız kardeşiyle yeni bir hayata başladı. Babaanne Hanife Taşdemir Stief ve evin sahibi olan akrabası Recai M. tutuklanırken, Recai M. sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
  4. 4 / 11 7 yıl süren kabus: Anneanne, torununu 'Ahmet' diye saklamış 4
    7 yıl süren kabus: Anneanne, torununu \
  5. 5 / 11 7 yıl süren kabus: Anneanne, torununu 'Ahmet' diye saklamış 5
    Tutuklu sanık babaanne Hanife Taşdemir Stief, mahkemede savunma yaparken çarpıcı iddialarda bulundu. Oğlunun ölümüne kadar 5 yıl boyunca torununu görmediğini öne süren Stief, gelini Rebecca'nın Almanya'daki yasal sorunları nedeniyle Türkiye'ye gelmek istediğini ve ardından oğlunun kendisinden çocuğu saklamasını istediğini iddia etti. Torununa annesinin kim olduğunu bildiğini belirten Stief, onu yabancılarla konuşma konusunda uyardığını ve hatta saçlarını kendisinin kestiğini de dile getirdi. Kendi aldığı kararların hatalı olabileceğini kabul eden Stief, ancak insan ticareti suçlamasını reddetti. Diğer sanık yakınları da olayla ilgili bilgi sahibi olmadıklarını ve torunundan haberleri olmadığını savundu.
  6. 6 / 11 7 yıl süren kabus: Anneanne, torununu 'Ahmet' diye saklamış 6
    7 yıl süren kabus: Anneanne, torununu \7 yıl süren kabus: Anneanne, torununu \7 yıl süren kabus: Anneanne, torununu \7 yıl süren kabus: Anneanne, torununu \7 yıl süren kabus: Anneanne, torununu \7 yıl süren kabus: Anneanne, torununu \7 yıl süren kabus: Anneanne, torununu \7 yıl süren kabus: Anneanne, torununu \7 yıl süren kabus: Anneanne, torununu \
  7. 7 / 11 7 yıl süren kabus: Anneanne, torununu 'Ahmet' diye saklamış 7
  8. 8 / 11 7 yıl süren kabus: Anneanne, torununu 'Ahmet' diye saklamış 8
  9. 9 / 11 7 yıl süren kabus: Anneanne, torununu 'Ahmet' diye saklamış 9
  10. 10 / 11 7 yıl süren kabus: Anneanne, torununu 'Ahmet' diye saklamış 10
  11. 11 / 11 7 yıl süren kabus: Anneanne, torununu 'Ahmet' diye saklamış 11

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş