5 Fotoğraf

9 yıl sonra şok gelişme: Kayıp Osman Güler davası cinayet soruşturmasına döndü, 3 kişi tutuklandı

Diyarbakır'da 9 yıl önce kaybolan Osman Güler davası, yapılan yeni delillerle 'kasten öldürme' soruşturmasına dönüştü. Olayla ilgili 3 kişi tutuklandı, ancak Güler'in cesedine henüz ulaşılamadı.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 5 9 yıl sonra şok gelişme: Kayıp Osman Güler davası cinayet soruşturmasına döndü, 3 kişi tutuklandı 1
    Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 2017 yılında kaybolan 20 yaşındaki Osman Güler'e ilişkin dosya, jandarma ekiplerinin titiz çalışmasıyla yeniden açıldı ve soruşturma 'kasten öldürme' suçlamasıyla yürütülüyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden Selahattin Akbuğa ile oğulları Halil İbrahim Akbuğa ve Muhammed Akbuğa tutuklandı. Ancak, Güler'in cansız bedenine henüz ulaşılamadı.
  2. 2 / 5 9 yıl sonra şok gelişme: Kayıp Osman Güler davası cinayet soruşturmasına döndü, 3 kişi tutuklandı 2
    Seyfettin Eken ve Mesut Budraç'ın haberine göre, Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı kırsal Beşpınar Mahallesi'nde yaşayan Osman Güler, 3 Eylül 2017 tarihinde pamuk tarlasını sulamak için evden çıktıktan sonra ortadan kayboldu. Ailesinin kayıp başvurusunun ardından jandarma ekipleri geniş çaplı arama çalışması başlattı. Ancak, yapılan tüm aramalara rağmen Güler'e ait herhangi bir iz bulunamadı ve dosya uzun süre kayıp vakası olarak kayıtlarda kaldı. 2019 yılında Güler'in ailesi, oğullarının kaçırıldığını iddia ederek şikayetçi oldu. Aile, Güler'in erkek kardeşinin bir kız kaçırması nedeniyle kızın ailesiyle aralarında husumet oluştuğunu belirtti. Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, ilk etapta yeterli ve somut delil bulunamaması nedeniyle dosya ilerleme kaydedemedi.
  3. 3 / 5 9 yıl sonra şok gelişme: Kayıp Osman Güler davası cinayet soruşturmasına döndü, 3 kişi tutuklandı 3
    Dosya, 2022 yılında Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından yeniden gündeme alındı. Yapılan teknik ve analitik çalışmalar neticesinde, olay günü ve öncesine ait telefon kayıtları, HTS verileri, baz istasyonu sinyal bilgileri ve şüphelilerin beyanları detaylı bir şekilde incelendi. Bu incelemeler sonucunda, dosya 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamasından 'kasten öldürme' suçlamasına çevrildi. Soruşturma kapsamında bu yıl 12 ve 13 Şubat tarihlerinde 8 şüpheli gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i serbest bırakılırken, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Ancak Osman Güler'in kaybolduğu olaya karışan şüphelilerden Osman Güler'in kardeşinin kayınbabası Selahattin Akbuğa ile oğulları Halil İbrahim Akbuğa ve Muhammed Akbuğa, 'kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklandı.
  4. 4 / 5 9 yıl sonra şok gelişme: Kayıp Osman Güler davası cinayet soruşturmasına döndü, 3 kişi tutuklandı 4
    Sulh Ceza Hakimliği'nin tutuklama kararında, şüphelilerin olay günü ve öncesine ait HTS kayıtları, baz istasyonu sinyal verileri, telefonlarını kapattıklarına veya kırdıklarına dair beyanları ve olay sonrası yer değiştirmelerine ilişkin tespitler ile tanık anlatımlarının bir bütün olarak değerlendirildiği vurgulandı. Kararda, Osman Güler'in kaybolduğu gün ve saatlerde bazı şüphelilerin olay yerini kapsayan baz istasyonlarında sinyal verdiği, bazılarının telefonlarını kullanmadıklarını öne sürmelerine rağmen bu beyanların teknik verilerle uyuşmadığı belirtildi. Ayrıca, olayda kullanıldığı iddia edilen aracın olaydan bir ay sonra yanmasının delil karartma şüphesini artırdığına dikkat çekildi. Dosyada, kaçırılan kız nedeniyle aileler arasındaki husumet ve bazı şüphelilerin köyden ayrıldığına dair tespitlerin de yer aldığı kaydedildi.
  5. 5 / 5 9 yıl sonra şok gelişme: Kayıp Osman Güler davası cinayet soruşturmasına döndü, 3 kişi tutuklandı 5

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş