Adana'da barajlar taştı, kuraklık tehlikesi sona erdi
Adana'da etkili yağışlar sonrası barajlar doldu taştı. Çatalan Barajı %93, Seyhan Barajı %64,9 doluluk oranına ulaşırken, taşkın riskine karşı baraj kapakları açıldı ve tarım arazileri sular altında kaldı.
1 / 10Adana'da etkili olan yağışlar sayesinde Çatalan ve Seyhan Gölü barajlarında su seviyeleri tehlikeli derecede yükseldi. Çatalan Barajı'nda doluluk oranı yüzde 93'e ulaşırken, Seyhan Barajı'nda bu oran yüzde 64,9'a çıktı.
2 / 10Devlet Su İşleri (DSİ) 6'ncı Bölge Müdürlüğü, artan su seviyesi nedeniyle baraj kapaklarını kontrollü bir şekilde açtı. Seyhan Nehri'nin debisinin yükselmesiyle nehir çevresindeki yüzlerce dönüm tarım arazisi sular altında kaldı. Yetkililer, taşkın riskine karşı çevredeki mahalleleri uyararak önlem alınmasını istedi. AFAD ekipleri de durumu vatandaşlara bildirdi.
3 / 10Yaz aylarında mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve uzun süren kuraklık nedeniyle Adana'da barajların doluluk oranları kritik seviyelere düşmüştü. Ancak son haftalarda etkili olan sağanak yağışlar ve dağlardaki karların erimesiyle barajlara adeta can suyu geldi. Özellikle kentin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Çatalan Barajı'nda doluluk oranı yüzde 14'ten yüzde 93'e fırladı. Seyhan Barajı'nda da benzer bir artış gözlemlendi.
4 / 10Kent sakinlerinden Erol Teker, 4-5 yıldır süren kuraklık mücadelesinin sona ermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Teker, barajların dolmasının bolluk ve bereket anlamına geldiğini, bu durumun ürün verimliliğini artıracağını ve fiyatların düşmesine katkı sağlayacağını umduğunu belirtti. Ayrıca, nehrin Taş Köprü ve Merkez Cami manzarasını suyla doldurmasının kente ayrı bir güzellik kattığını ifade etti.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası