AKUT'tan Uludağ'da kış eğitimi: Afetlere hazırlık için önemli adım
AKUT, Uludağ'da düzenlediği kış eğitimi ile gönüllü arama kurtarma ekiplerini afetlere karşı hazırlamak için önemli bir adım attı. Eğitim, zorlu kış şartlarında gerçekleştirildi.
1 / 4Türkiye’nin ilk gönüllü arama kurtarma derneği olan AKUT, Uludağ’ın Keşiştepe mevkisinde önemli bir kış eğitimi düzenledi. 10-12 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen bu eğitim, kış şartlarına hazırlıklı olmak amacıyla yapıldı.
2 / 4Eğitime İstanbul, Bursa, Trabzon, Ankara, Kuşadası, Antalya ve Manisa ekiplerinden toplam 26 gönüllü ile 5 eğitmen katıldı. 2,5 metre kar kalınlığı ve sıfırın altında 10 dereceyi bulan hava sıcaklığında gerçekleşen eğitimler boyunca, katılımcılara kış şartlarında barınma, beslenme, ocak kullanımı gibi temel konuların yanı sıra karda yürüyüş, düşüş teknikleri, çığ bilgisi ve çığda arama-kurtarma gibi uygulamalı eğitimler verildi.
3 / 4AKUT Eğitim Bölüm Sorumlusu Cem Perçimli, her türlü doğa koşulunda operasyon yapabilme yeteneğine sahip olduklarını vurgulayarak, "Eğitim ve tatbikatlarla gönüllülerimizin her senaryoya hazırlıklı olmalarını sağlamaya çalışıyoruz," dedi. Uludağ'daki eğitimde, kış koşullarında karşılaşılabilecek farklı senaryolar da ele alındı.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası