Alanyaspor Teknik Direktörü Pereira'dan VAR isyanı: 'Ne zaman VAR'a gidiliyor, ne zaman gidilmiyor?
Alanyaspor Teknik Direktörü Pereira, Başakşehir maçında aleyhlerine verilen penaltı kararına ve iptal edilen golde VAR'ın devreye girmemesine tepki gösterdi. Şahin ise galibiyetten memnun.
1 / 3Corendon Alanyaspor, Süper Lig'in 23. haftasında sahasında RAMS Başakşehir FK'ya 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, hakem kararları ve VAR uygulamaları hakkında sert eleştirilerde bulundu.
2 / 3Joao Pereira, maçın ilk yarısında aleyhlerine çalınan penaltı kararına tepki göstererek, "Son zamanlarda ceza sahası içinde ufak bir dokunuş Alanyaspor aleyhine penaltı oluyor. Bu iki maç üzerine konuşuyorum. Örnek veriyorum çünkü o maçta çok iyi oynuyorduk ve aleyhimize bir penaltı kararı çıktı. Bugün ise tam tersi, kötü bir oyun sergilerken yine aleyhimize bir penaltı verildi." dedi. İkinci yarıda iptal edilen gol pozisyonunda VAR'a neden gidilmediğini de sorgulayan Pereira, "Eğer korner pozisyonu için VAR'a gidilseydi bence penaltı olmalıydı. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bu konuda sadece bir açıklama istiyorum. VAR'ın ne zaman devreye girip ne zaman girmediğiyle ilgili bir açıklama." ifadelerini kullandı.
3 / 3Pereira, VAR'ın kullanımıyla ilgili belirsizliklerin kendilerini üzdüğünü belirterek, "Gerekirse Alanya'ya bir hakem yollasınlar, bizimle konuşsun, anlatsın. Çünkü ne zaman VAR'a gidilip gidilmediğini gerçekten anlayamıyoruz ve üzülüyoruz." şeklinde konuştu. İlk yarıda kötü oynadıklarını kabul eden tecrübeli teknik adam, ikinci yarıda gösterilen mücadeleden dolayı oyuncularını tebrik etti. Takımının beraberliği yakaladığını ancak golün iptal olduğunu sözlerine ekledi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası