Ankara Barosu'nda Şimşek Çağlayan'dan önemli mesajlar
Ankara Barosu 69. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Elçin Özge Şimşek Çağlayan, yargıya duyulan güvenin azalmasına dikkat çekerek, meslektaşlarına dayanışma mesajı verdi.
1 / 8(ANKARA) - Ankara Barosu 69. Olağan Genel Kurulu’nda Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun başkan adayı Elçin Özge Şimşek Çağlayan, önemli açıklamalarda bulundu.
2 / 8Çağlayan, yargıya duyulan güvenin giderek azaldığını, tutukluluk halinin bir koruma tedbiri olmaktan çıktığını belirtti. “Türkiye’de yurttaşın yargıya duyduğu güven giderek ağır bir yara alıyor. Tutukluluk, sonuçları itibarıyla cezaya dönüşüyor” dedi. Filistin’deki duruma da dikkat çekerek, “Filistin halkı soykırıma uğruyor” ifadesini kullandı. Meslektaşlarına, “Yalnız değilsin, biz varız” mesajını iletti.
3 / 8Konuşmasında, 10 Haziran’da yapılan ön seçimle partisi adına başkan adayı olduğunu belirten Çağlayan, eleştiriler karşısında duyduğu sorumlulukları dile getirdi. İki kadın aday olarak kürsüde olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Çağlayan, avukatların yaşadığı ekonomik ve mesleki sorunlara da değindi. “Kontrolsüz açılan hukuk fakültelerinden mezun olan genç meslektaşlarımız asgari ücretin altında çalıştırılıyor” dedi.
4 / 8Çağlayan, avukatların yalnızlaştığını ve kalabalık adliye koridorlarında bile yalnız hissettiklerini vurguladı. Genç meslektaşlarına seslenerek, “Yalnız değilsin” mesajını yineledi. “Biz varız” diyerek dayanışmanın gücüne inandığını belirten Çağlayan, avukatların birlikte hareket etmesi gerektiğini dile getirdi. “Bir kişinin, bir grubun değil; hepimizin hikayesini birlikte yazmak için buradayız” dedi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası