Arkadaşını vuran sanığa 18 yıl hapis talebi: Baba isyan etti!
Kahramanmaraş'ta arkadaşını silahla vurarak ölümüne neden olan 16 yaşındaki sanık hakkında 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Hayatını kaybeden gencin babası ise sanığın "suça sürüklenen çocuk" olarak değil, "katil" olarak görülmesi
1 / 4Kahramanmaraş’ta yaşanan trajik bir olayda, 15 yaşındaki Mustafa Öztürk’ün boynundan vurularak ölümüne neden olan 16 yaşındaki M.K. hakkında savcılık, 'kasten öldürme' ve 'ateşli silahlar kanununa muhalefet' suçlarından toplam 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Bu acı olay, 'suça sürüklenen çocuk' kavramının sınırlarını yeniden sorgulatırken, hayatını kaybeden Mustafa’nın babası Cabbar Öztürk’ün feryatları yürek dağladı.
2 / 4Olay, 16 Kasım 2025’te Kanuni Mahallesi’nde M.K.’nin babasına ait iş yerinde meydana geldi. İddiaya göre, Mustafa Öztürk cep telefonuyla arkadaşı M.C. ile görüntülü konuşurken, yanındaki M.K. elindeki tabancayı önce arkadaşının başına, ardından da boynuna doğrulttu. Bu sırada silah ateş aldı ve Mustafa Öztürk ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Öztürk, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis tarafından gözaltına alınan M.K. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
3 / 4Savcılık soruşturması sonunda hazırlanan iddianamede, M.K.’nin ifadesine yer verildi. M.K., silahı Mustafa’nın elinden aldığını ve şarjöründe iki mermi olduğunu bildiği silahı önce başına, sonra boynuna doğrultup tetiğe bastığını itiraf etti. Pişman olduğunu belirten M.K., görüntülü görüşmenin devam ettiğini ve kendi telefonunu bulamadığı için Mustafa’nın telefonundan 112'yi aradığını söyledi. Olay anına tanıklık eden M.C. ise, M.K.’nin silahla sürekli doldur boşalt yaptığını ve silahın aniden ateş aldığını belirtti.
4 / 4Hayatının baharında kaybettiği oğlunun acısıyla yürek burkan baba Cabbar Öztürk, sanık için istenen cezanın yetersiz olduğunu vurguladı. Öztürk, "Çocuğum arkadaşıyla otururken, arkadaşı oğluma 'Silahı kafana sıkayım mı, seni vurayım mı?’ diyerek silahın ateş alması sonucu oğlum vefat etti. Ben sadece şunu istiyorum. Bu bence çocuk değil, suç işleyen birisi. O yaştaki çocuklarda evini geçindirenler var, çalışıp para kazananlar var. Ama kendi egosunun yüzüne oğlumu hayattan kopardı. Suça sürüklenen çocuk diye bir kavram olamaz. Çocuk diye görmeyeceksin, bu artık bir katil. En yüksekten versek hakim 15 yıl, en kötü yatacağı 8-9 yıl ve 8-9 yıl sonra tekrar aramızda" diyerek adalete seslendi. Bayramların kendisi için artık anlamını yitirdiğini söyleyen Öztürk, oğlunun tamirci olmak gibi hayalleri olduğunu ve 'serseri biri olmadığını' dile getirdi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası